10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Amikor néhány évvel ezelőtt iraknak ajándékoztunk néhány darabot ezekből a magyar "lekonzervált" T-72esekből, akkor az irakiak fel voltak háborodva, hogy balesetveszélyes ócskavasat ajándékoztunk nekik.

"In May 2005, Hungary agreed to donate 77 T-72's to the Iraqi Army, with the refurbishment contract going to Defense Solutions to bring the tanks up to operational status for an estimated 4.5 million dollars US."

Tehát szegény irakiaknak majd egymilliárd forintot kellett költeniük csak arra, hogy működőképes állapotba hozzák a mi 77 db "lekonzervált" T-72esünket.

Tévedés. Az a 4.5 millió dollár a Currus Zrt.-nek ment, hogy a lekonzervált T-72-eseket működőképes állapotokba hozzák, feltöltsék őket kenőanyagokkal, rendbe tegyék az elektromos hálózatot, lefessék őket, stb.

Ezek után mondták azt az Irakiak, hogy a megérkezett T-72-esek (amelyek amennyire én tudom, nem a legmodernebb hazai T-72-esek közé tartoztak), akkor nem voltak túlzottan megelégedve az állapotukkal...

Ezek után azt hiszem megalapozottan számolhatunk úgy, hogy a magyar honvédség péncélosereje mindössze 15 darab T-72esből áll. Ami egy vicc, én lecsukatnám érte a szekerest meg a juhászt, hogy képesek voltak ilyen állapotban tartani az ország védelmét.

Az előttük lévő honvédelmi minisztereket akkor miért nem? Ők talán nem követtek el mindent a hadsereg leépítése ügyében?