-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem 15 T-72-nk van rendszerben,hanem kb 160 db, az már más kérdés, hogy ebből 15 hadrafogható (egyébként a szlovákoknak sem mind az), a többi le van konzerválva. Arról soha nem esik szó, hogy a lekonzervált harckocsik milyen állapotban vannak, tehát mennyi ideig tartana a kikonzerválásuk, illetve, hogy mennyi katona áll rendelkezésre, ill. mozgósítható ezek használatára és kiszolgálására. Ezekre én sem tudom a választ sajnos, úgyhogy induljunk ki a hagyományokból: nagyon pocsék a helyzet.
Ha modernizálásra kerül a sor, akkor valószínűleg nem csak ez a 15 fog szóba kerülni, de ahhoz hogy értelme legyen a modernizálásnak új doktrínára is szükség van, amiben nagyobb szerepet kapnak a harckocsizó-egységek, mert ha továbbra is csak ilyen kis darabszámban lesznek bevethetők akkor valóban értelmetlen a felújtás. Az állandóan bevethető harckocsik számát én megnövelném egy dandár szintjére ami, ha jól rémlik oylan 50-60 hk-t jelentene, a többi maradhat lekonzerválva, de folyamatosan olyan szinten tartva, hogy szükség esetén max 1 hónapon belül hadrafoghatók legyenek.
Egyébként, ha választani kell én is a Leo2-t pártolnám, de jobb híján megfelel a modernizált T-72 is, a mi térségünkben mindenképpen.