-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
saját részre ezért gondoltam egy kisebb méretű, kisebb tűzerejű önvédelmire. az hogy 6 lőszernél több az már tűzharc..... na ezt nem értem, és mi van ha abba kerülök bele önvédelem okán ? akkor lőjenek le azután hogy kifogy a lőszerem ?
Ahogy Harcu is írta, nagyon-nagyon ritka az olyan szituáció (nem csak itthon, de világviszonylatban is), ahol pár lövésnél többet adtak le. Statisztikákkal alátámasztva, súlyosbítva olyan viszonylatokkal is, ahol AKM-eket használtak (kilőtték a tárat a bűnözők, majd elsipirceltek, tárcserével nem foglalkoztak).
Ahol ilyesmi előfordul, az olyan eset, ahol például rendőrök megostromoltak drogbandák erődítéseit és hasonlók.
Nem tudom egyébként ki tanítja nektek a fegyverhasználatot, de ahány hazai szakemberrel én beszéltem, az összes ugyanazt mondta, miszerint az önvédelmi fegyver arra való, hogy az ember gyorsan leadjon pár lövést, és vagy elfusson, vagy segítséget kérjen. Az amerikai filmekben látott tűzharcokat pedig látványelemeknek nevezték.
de azért felnőtt ember tisztában van vele, hgoy egy fegyver akkor ér vmit, ha azt talán élete folyamán 1 alkalommal használni is tudja, amikor a szükség úgy hozza. nyilván nem hobbiből fog tüzelni bárki, sőt elővenni is csak indokkal javasolnám. viszont hüyle az, aki az előírást így akarja betartani, mert az tényleg csak nézegesse a fegyverét meg csodálkozgasson rá, hogy jaj neki milyen szép, hibátlan krómozású fegyvere van. aztán az annyit is ér. egy revolver legyen csak kéznél mindig vagy a kispárna alatt ha vki valóban olyan környezetben van hogy veszélyben az élete vagy betörhetnek hozzá, nehogy már akkor kezdje el kinyitnia szekrényt meg betárazgatni a lőszert.
Meg tudod mondani nekem, hogy egy revolver miért rosszabb önvédelemre, mint egy öntöltő fegyver? A tűzerőn kívül más hátránya nincs, viszont nincs töltési hiba, elcsattant lőszernél is gyorsabban reagálsz (elsütőbillentyű újabb elhúzására a következő lőszer következik a dobból).
kettőt veszek egy árából - ha a reklámot akarom idézni :)
Szerintem nézz körül a fegyverboltokban a letétbe helyezett pisztolyoknál is. A szigorítások után sok (egyébként tökéletes állapotú) önvédelemre is ideális, de sport pisztolynak vett fegyver került a fegyverboltokhoz és a rendőrséghez.