10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    váltócső egész fegyvernek számít, de nem veszek bele váltócsövet akkor, meggondolom hogy melyik kaliberben vásároljam és akkor további átalakítás elvetve.

a revolvernél kell a .357 magnum, de úgyse azt fogom hordani hanem a másikat. kérdés oda elég e a 9mm browning short lőszer olyan feltételekkel, amiket említettem.

szolgálati fegyverünk a HK P30, de én nem szeretem. nagy a markolata, meg mi a fenének bele para lőszer. úgyse hord senki mellényt, és ha véletlenül használni kell is majd jól átszalad a célszemélyen és belefúródik vétlen emberbe.

saját részre ezért gondoltam egy kisebb méretű, kisebb tűzerejű önvédelmire. az hogy 6 lőszernél több az már tűzharc..... na ezt nem értem, és mi van ha abba kerülök bele önvédelem okán ? akkor lőjenek le azután hogy kifogy a lőszerem ?

sztem a revolver inkább otthoni védelemre jó, hülyebiztossága folytán. nyilván az előírásoknak az felel meg, hogy elzár helyen kitárazva, lőszertől elkülönítve történjen a tárolás. nos, ez így rendben is van, mert az előírás azt a célt szolgálja, hogy véletlen balesetek (pl: kisgyerek, veszekedés stb.) okán ne legyen kibúvó, illetve a 15 évvel ezelőtt folyamatosan használt sztorik hogy ellopták betöréskor vagy besurranásos tolvajláskor.... kizárják ezzel.

de azért felnőtt ember tisztában van vele, hgoy egy fegyver akkor ér vmit, ha azt talán élete folyamán 1 alkalommal használni is tudja, amikor a szükség úgy hozza. nyilván nem hobbiből fog tüzelni bárki, sőt elővenni is csak indokkal javasolnám. viszont hüyle az, aki az előírást így akarja betartani, mert az tényleg csak nézegesse a fegyverét meg csodálkozgasson rá, hogy jaj neki milyen szép, hibátlan krómozású fegyvere van. aztán az annyit is ér. egy revolver legyen csak kéznél mindig vagy a kispárna alatt ha vki valóban olyan környezetben van hogy veszélyben az élete vagy betörhetnek hozzá, nehogy már akkor kezdje el kinyitnia szekrényt meg betárazgatni a lőszert.

visszatérve, az érdekelne hogy az általam felsorolt fegyverek elfogadhatóak e, mert az áruk valóban az... és ez is egy szempont nekem. kettőt veszek egy árából - ha a reklámot akarom idézni :)