10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    önvédelmi pisztolyt akarok venni. vagyis kettőt, mert annyit lehet engedélyre. kérdésem az lenne, hogy ki mit javasolna ? fegyvermesterrel már beszéltem, de nyilván ő sem tudhat mindent, kiváncsi vagyok a fórumozók véleményére is, hiszen lehet neki is mások a preferenciái.

az egyik fegyvernek egy revolvert gondoltam, mondjuk egy váltódobos S&W vagy Astra Police .357 magnum / .38 special lőszerrel.

a másik inkább kérdéses. vmi olyan viszonylag kisteljesítményű, de teljes értékű maroklőfegyverre gondoltam, amihez magyarországon rendszeresített, legálisan beszerezhető és használható, vagy ilyen célra "megbuherálható" lőszere van.

kizárólag önvédelmi célra lesz, kistávolságra, nyilván nem páncélozott ellenféllel szembeni harcra.

jelenlegi 5letem a FÉG B9R 9mm Browning Short vagy az orosz MP-448 Skyph

illetve még szemezgetek még a Tanfoglió T-95-el is, csak a kérdés az lenne, hogy a különböző típusú lőszereket csak adott típus tudja kilőni, vagy átalakítható egyetlen fegyver is bármely a fegyvercsaládjához tartozó lőszer kilövésére (9mm para, .40 SW, 9*21, .38 Super Auto, .45 ACP, .45 HP, 10mm Auto

szivesen hallgatom meg a véleményeteket, eltántorítható vagyok a témában mert nem igazán vagyok szakértő