10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Wampának pedig lehet igaza van. A PTR-91 egy amerikai utángyártás-szerűség. Wiki szerint 1994-től gyártottak amerikában HK91 (G-3 félautomata civil változat) / G-3 gépkarabélyokat, mégpedig olyan gyártósorokon, amelyeken korábban licencengedélyel a portugálok gyártották az M/963 típusú G-3 klónjukat. Erről az M/963-ról így elsőre nem sokat találtam, írás szerint a G3A3 tökéletes másolata.

A PTR-91 esetében viszont látni ilyen előágyat, szóval gyanúsítottnak nem rossz. Viszont a PRT-91 csak csőszájfék nélkül készült, ami érthető, hiszen sorozatlövésre amúgy sem képes, és a csőszájfék amúgy is ront valamennyit a fegyver pontosságán. Egy apró probléma van, a korábban Wampa által belinkelt videóban látható fegyvernek van csőszájféke. Szóval én kezdek arra gyanakodni, hogy ez a fajta előágy tényleg valamilyen utángyártott alkatrész lehet. A (G3)/HK41/HK91/PTR-91 család elég népszerű a civilek körében is, tehát logikus, hogy a fegyver-részegység-utángyártásra specializált cégek ezekhez is gyártanak egyedi részegységeket, kiegészítőket. Én tehát továbbra is ezt tartom valószínűnek, persze bizonyíték nincs rá, tehát ez is csak feltételezés.

[center]
    PTR-91F