10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • horthy
    Visszatérve egy korábbi témára .
    Több forumon is olvastam hogy az izraeli légierőnek az elektronikai felderitő gépeinek lehetséges célpontja volt egy szlovákiai S-300-as rendszer elektronikai rádiójeleinek kifürkészése radar stb . Meg hogy a repülési távolság is nagyából az Izrael-Irán bevetési távolságnak felel meg ( mondjuk nem mértem le a google mappon ) . Ez év február végi valamelyik internetes weblapon olvastam hogy irán mégiscsak megkapja az S-300-as rendszert ugy döntött Putyin cár valamiért ,hogy miért azt nem tudom . S-300 rendszert az USA is megszerezte ha jól tudom egyik volt szovjet tagálamtól Patriot rakéták továbfejlesztésénél fel is használták az ismereteket róla . Ha az USA rendelkezik az S-300-as ismeretekkel akkor ezt valoszinüleg az izraeli lobby is átadta izraelnek . Meg a másik a szlovákoknak meg az USA-nak az S-300 alaprendszerről vannak ismereteik az Iráni verzó valószinüleg már jelentősen továbbfejlesztett kiadás lesz lásd kinai példát éphogy csak az S-400-as nincs meg nekik ahogy olvasgattam a wikipédián . Nemtudom ha igazak a forumozok találgatásai más forumokon akkor mi értelme egy elavult rendszert elektronikailag feltérképezni ha valoszinűleg sokkal modernebb verzóval kerülnek majd szembe az IAF repülögépei egy lehetséges támadás során ? Egy egyszerű példa hogy SA-2-es légvédelmi rakétáik a kinaiaknak is vannak több mint 50-éves tipus de már más a radar elektronika stb . Vagy a Sidewinder légiharc rakéták több mint 50 éves konstrukció de mindig változó elektronikával .