-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Gunslinger #45331 Az IDPA önvédelmi fegyverekre szól, nem igazán sorolnám a sportfegyverek közé ezt.
Na ezt nem mondod komolyan. Az IDPA egy sportlövészeti szakág!!! Egy rakás önvédelemre alkalmas fegyver beíratható sportfegyvernek, hazánkban gyakorlatilag így lehet halandónak HK P30-a, akármilyen 357-es Magnumja, stb.
Ilyen nem létezik, a sportfegyverek nem tekinthetőek önvédelmi fegyvernek.
Én sem ezt írtam... Másrészt a jogszabály szerint önvédelemre bármi használható, tehát nem tudom garantálni, hogy ha otthonomban éppen a sportfegyverem tisztogatása közben rám tör valaki egy fejszével, akkor nem varrom le vele... Persze ez csak elmélet... A fegyver rossz, gonosz eszköz, én is csak számháborúzok, hehe :-D
A sportfegyverek és az önvédelmi fegyverek eleve külön kezelendőek, sportfegyvert nem viselhetsz utcán, meg van határozva a szállítási módjuk (zárt táska, kazetta, lőszertől külön) és így tovább.
Igen! Na és? hogy jön ez ide? Mi köze az alapkérdésnek a fegyverek szállításához. Semmi.
.22LR Hollow-Point: Annyi történt, hogy miután szóban egyeztettünk az illetékes rendőrrel, gyorsan ellövöldöztük őket, mivel ha ellenőrzéskor megtalálja, akkor eljárást kell indítson ellenünk.
Muhahah. Mert szóban megfenyegetett... Adja írásba! Megszegne egy rahedli jogszabályt ti meg nyernétek egy pert. Jobban jár az ember, ha fegyverjogról rendőr helyett inkább a kutyájával beszélget, az sem ért hozzá, de legalább nem beszél baromságokat. Ha sportcélú .22LR kaliberre szól az engedélyed vehetsz nyugodtan, jogszerűen akármilyen JHP lőszert hozzá, jogszabály nem tiltja!!! Innentől a zsaru úgy fenyegetőzik szóban ahogy akar, körbe kell röhögni!
Olvasgass néha Kaliber "Jog és fegyver" rovatot, számtalanszor szól arról a rovat, hogy hogy mossa fel a bíróságot a zsarukkal Bokros doki, fegyverjogi kérdésekről van benne szó mindig. Tapasztalatom, hogy a rendőrök 90%-ának halvány fingja sincs a fegyverjogszabályokról. Ellenőrzéskor ha valami nem tetszik nekik visznek mindent és majd utólag megszakértelmeztetik, ez a bevett szokás. Ilyenkor fogadni kell egy fasza ügyvédet és a szart is kiperelni belőlük. Tudom, idő és pénz, egyszerűbb nem megvenni a JHP-t, ha netán tényleg fél valaki a baszogatástól, de ettől még jogszerűen megveheted!