10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Molnibalage
    Ott sok értelme nincs használni ilyen gépet, már ha létezik. Az UAV-k sokkal alkalmasabbak és olcsóbbak. Az SR-71 repórája több százezer dollárt volt. Az UAV alacsonyabban jobb felbontással is megcsinálja és valós időben. Ez egyszer áthúz, azt jóccaka. Az SR-71 és egy ilyen gép feladatköre teljesen más felderítés.

Egyébként egy érdekes jogi kérdést vet fel a gép. Az SR-71 nagyon ritkán repült be idegen ország légterébe. A SZU-ba tudtommal soha, de talán még VSZ tagország fölé sem.

Viszont, a világűr elvileg 50 )mérföld magasan keződik. Legalábbis az USA ezt tekinti határnak. Minden pilóta, aki efelett járt, az megkapja az űrhajós jelvényt is.

A nemzetközi szerződések meg nem tudom, hogy mit definálnak határként, ha egyáltalán megteszik.

Rémlik valami olyasmi, hogy az a világűr határa az, ahol már nem képes olyan repeszköz fentmaradni, ami nem orbitális keringést végez, vagy valami ilysemi. Ezzel gyakorlatileg minden Aurora szerű gép ki lenne golyózva.

Viszont, ha fenti dolog nem igaz akkor, ha ilyen magasan repülsz át egy ország felett lehet, hogy ez eseten nem sérted meg az adott ország légeterét, hiszen az már nem tartoik hozzá. Azt fotózol le onnan egy ilyen géppel is, amit csak akarsz és nem lőhetnek le. Régen amúgy sem volt rá képes senki, ma is elég necces dolog lenne egy 50-60 km-en 4-8 Mach-hal rohangáló valmit, amit elvileg csökkentett észlelhetőségűnej us tartanak. A világűr pont olyan nemzetközi terület, mint a nyílt óceán. Szerintem senki nem vette számításba, hogy ilyen magassában repület bármi is, ami nem orbitális keringést végez.

Érdekes nem?
    Közben megrtaláltam.

Az Aurora a konteósok nagy kedvence egyébként. :)
    Már lassan 30 éve pusmognak róla, de semmi konkrét infó nincs róla.