-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
...butaság amit írsz. először is az igaz hogy a lőlapot 25m-ről nem olyan egyszerű eltaláni, de nem is nagyon van értelme arra gyakorolni...
Te nagyon félreérthettél... :))))
Én lent egy lőtérren történt gyakorlati tapasztalatokról beszéltem, megspékelve a saját véleményemmel az életszerű helyzetekről. :))
Azon kívűl talán mégse akkora badarság 25 méterre IS gyakorolni. Lásd a PT92 esetét, mivel 10 méterről aligha hibázta volna el az illető, de ha egy adott helyzetben 25 méterre lévő célra kellene leadnia lövéseket a való életben, akkor csak a lőszert pazarolná - a gyakorlás hiánya miatt. 25 méterre nem is olyan sok, és bár a való életben nehezen elképzelhető, mégsem árt gyakorolni, hiszen az élet számtalan alkalommal bebizonyította már, hogy a legvalószinütlenebb események is bekövetkezhetnek. Egyszóval nem árt felkészülni rá...
...olyan meg hogy ideális lőtávolság nem létezik...
A fejér megyei rendőrség hatósági lőfegyverszakértője és lőfegyveroktató szerint meg igen (ő oktatott a fegyvervizsgára, és önvédelmi marokfegyverre szóló tanfolyamon mondta ezt az adatot).
A többi, amit leírtál egyébként elöttem is ismert, önvédelmi lőfegyveroktatáson én is részt vettem :)
de ha van és a vallomásában azt mondja, hogy nem mozdult feléd a támadó, akkor az emberölés 1-5 évig büntetve.
Ilyen enyhe büntetési tétele lenne?!
...vagyis itt nincs 5-15m semmiképp, mert csak akkor lehet lőni, ha már nagyon közel van a támadó!
A 5-15 méter egy ideális lőtávolság! Nem kötelező, hanem ideális!
Lőni meg akkor lősz, amikor úgy itéled meg, hogy az életed veszélyben van, és csak a fegyverhasználattal tudod megvédeni magad (pl. három kétajtó szekrény van 20 méterre és feléd rohannak, a felszólítás és a fegyver látványa ellenére...), ez után a bíróság jogköre eltönteni, hogy az adott esetben jogszerű volt-e a lőfegyver használata, vagy sem.