-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Kb. ez a három dolog egyszerre, persze bizonyos határok között. Egyfelől a nikkelezet felületkezeléssel ellátott fegyver nem rozsdásodik (amíg kitart rajta a felületkezelés), másfelől esztétikusan néz ki. Annyira kemény (szerintem) nem lehet (a túlzott keménység megbosszulhatja magát, elvégre is a lövéskor fellépő rezonancia nem elhanyagolható), de mindenképpen tartósabb, mint egy egyszerűbb, kevés ötvözőanyagot tartalmazó acél felület.
Nikkelezet revolverel még nem volt dolgom, tehát első kézből származó információval nem szolgálhatok, de szerintem a dob és a csőfar találkozásánál a magas nikkeltartalmú ötvözet nem a legjobb, hiszen a revolvernél az az egyik legnagyobb erőhatásnak kitett rész (itt ugye több-kevesebb lőporgáz is távozik lövéskor). Én arra tippelek, hogy a csőfar anyaga megegyezik a csővel (ez már gyártástechnológiailag is előnyős), tehát valamiféle komolyabban ötvözött acélról lehet szó.
A dob megint más kérdés, főleg acélötvözet, újabban azonban könnyűfém-ötvözetek (kis kaliber esetén) illetve titán (nagy kaliber esetén) is előfordul.
Ami revolver eddig a kezemben volt komolyabban (egy .22-es vadiúj Smith&Wesson és két .38-as, egy öregebb Colt és egy Taurus), ott komolyabb kopást nem láttam, bár az ugye egyik sem nikkelezett volt...