-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Alapvetően csak olvasni szoktam a topicot, de ehhez egy közbevetés. Mégha van is korreláció a földrengések száma és a napszak között (ami még ha így is van, akkor sem alapozhatsz rá elméletet), akkor annak az okozata nem lehet az jóval inkább környezeti tényező? Vagy ezt meg se nézte senki, azonnal "fegyver"?
A hullámokkal - nem csak rádió, de teszem azt, ultrahang - történő gerjesztés kicsiben bevett gyakorlat (például abrazív megmunkálásokat szépen lehet csinálni ultrahanggal és szemcsés folyadékkal), csak ezekkel az a gond, hogy a részecskék, amiket gerjesztenek, krisztalit nagyságrendűek, és ezeknek is nyomni kell az energiát állatmód, mivel az értelemszerűen nem kumulálódik. Én meg értelemszerűen nem mondhatom biztosra, de azért három ujjamat penge alá rakom azért, hogy 3 gigawatt, tektonikus feszültségek ide vagy oda, meg se moccant egy törésvonalat. A sok kis kölcsönhatás meg a semmiből nem teremthet energiát. Sőt, a gyakorlatban a "sok kis kölcsönhatás" általában csak úgy pörgeti lefelé a hatásfokot az energiaveszteségek miatt. Bár nem mondom, csirkét mikrózni biztos jól lehet vele még így is. Még a rezonanciát tudnám elképzelni, de ez már elbukik ott, hogy egy földkéreg nem egybefüggően szilárd anyag. Ez nagyon egyszerűsítve olyasmi, mintha nem üvegtáblát akarnál hanggal eltörni, hanem egy vödör üvegcserepet.
Ezzel az a fő problémám viszont, hogy az érvek valahol megállnak azon a szinten, hogy "háát, '45-ben atomunk volt, most már csak keltünk földrengéseket is?", meg "Volt egy törvény, hogy ne permetezzenek minden szart szét kísérleti jelleggel, most már csak keltünk földrengéseket is?" Elvégre, én is simán írhatok butaságot. Csak az a baj, hogy mégha mindaz, amit írtam, totál hülyeség is, akkor sincs igazolva az ellenkezője. Ami pedig - ugye - a lényeg lenne.
Az esőztetés meg megintcsak más tészta, mert létezik olyan körülmény, mikor mondjuk a levegő páratartalma elég lenne ugyan, de a levegőben nincs elég kondenzációs magképzésre alkalmas részecske. Ilyenkor némi aeroszol kiszórásával ez orvosolható, ennyi a hatalmas időjárás-szabályozás kunsztja. Meg a tűzoltórepülőgép, mert ez még csak nem is a "szarból aranyat", de a "semmiből aranyat" esete. Ennél tovább nemigen lehet menni a dologgal, sokkal nagyobb sakktábla az annál.
Természetesen nincs kizárva, hogy fatálisan tévedek. De valahogy bele vagyok nyugodva az "elgondolásomba". :)