10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    A panel külső felének vastagsága bizony nem lehet túl vastag és nehéz - a reaktív páncélzatok egyik nagy problémája a tömeg. Nem lehet túl nehéz, mert akkor a teljesítményt már túl károsan befolyásolja.

Amennyire én tudom, a modern nyugati HK-k nagyjából egy szintet képviselnek, de az Abramsnak adhat előnyt a DU alkalmazása.

Az egyik legfontosabb kitétel ugye a torony, egy harckocsi esetén a tömeg jelentős része ugyanis ez (akár a tömeg felét is kiteheti). Ez van leginkább kitéve a tűznek, ezért ez a legerősebben páncélzott része a harckocsinak. Namost a Leopard 2A4 tornya úgy nyom hasonló tömeget (fejből nem tudom, de valami 27 tonna körüli szám rémlik), hogy kisebb befoglaló méretekkel rendelkezik és kisebb célfelület szemből.

A legjobban védett harckocsi jelzője amúgy szerintem egyértelműen a Merkava Mk.4-é. Az izraeliek mindent feláldoztak a védelem érdekében, a motor előre telepítése, a torony alakja, a stb.