10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Yetike
    # 2876 .: Azzal én is egyetértek, hogy a légierő egy nagy harcértékkel bíró fegyvernem, aminek a harcértéke az elmúlt évek alatt folyamatosan növekedett, de bármennyire is fájó, pusztán a légierő korántsem elég egy háború megvívásához és megnyeréséhez...

"de akkor hadd kérdezzem már meg,miröl megy a vita ha nem arrol?Ugyanis ti azt irjátok magában a légierö semmit nem ér,ezzel pedig a harcértékéröl beszélsz,"

Arról folyik a vita, hogy milyen harcértéket képvisel hazánk jövendőbeli légiflottillája, és szükség van e ennek növelésére. Ajánlom a vita végigolvasását.

" jo légierö önmagában többet ér mint bármi a világon"

Egy jó hadsereg többet ér.

# 2877 .:

"kivéve, mikor a csatatérre eső zúdult - ilyenkor az íjak semmit nem értek, pontatlanná váltak és a látótávolság is csokkent"

A Crecy csatánál pont volt eső is ha jól tudom, ezért is mentek tönkre a genovai íjászok szaruíves számszeríjai, de az angol "hosszúíjászok" tiszafából készül íjainak nem ártott (olyan mértékben). És habár nem volt mindig jellemző, de azt a csatát bezony az angol íjászok döntötték el :).

# 2880 .: Azt javaslom, fogd vissza magad, engem pedig ne oktass ki ebben az alpári hangnemben.

"már azt is tudod ,hogy ha egy országnak nincsenek olajtartartalékai akkor is számithat segitségre"

Most engem igazoltál azt ugye tudod ?

"Nem,nem azért akarnak gépet vetetni mert nekik az a hobbijuk, hogy gépeket vetetnek "szegény" országokkal inkább azért vetetnek velünk gépet,mert aki saját védelmére nem költ,az hogyan várhatna el bárkitöl is bármilyen segitséget???"

A NATO egy katonai szervezet, és azok az országok melyek tagjainak mondják magukat kötelesek egy bizonyos harcértékű hadsereggel bírni saját védelmük érdekében és esetleges NATO akciókban való részvétel miatt.

Többek között ezért fejleszti Magyarország a repülőgép parkját. De szerintem ez tiszta sor...

# 2885 .: HA közel jut...

# 2887 .: Amit leírtál, az szerinted "nehéz körülmény"...?

Én úgy gondolom (habár ebben a témában már egyszer kifejtettem a véleményemet), hogy hiba például venni a légierő szerepét a mai konfliktusokban, mert akárhogy is vesszük, nem egyenrangú felekről van szó. Egyik oldalon a világ legerősebb légiereje és hadserege, másik oldalon a harmadik világ elavult, poros és némely esetben működésképtelen szovjet technikája. Szerintem a légierő igencsak nagy veszteségekkel számolhatna ha pl. az EU-t akarná bombázni...