-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Válasszuk akkor szét kétfelé a dolgot.
Van a Szép féle AMD upgrade. A fegyver belső szerkezetét, csövét nem érinti ez semilyen téren, ha jól tudom. Szereléksineket raknak rá, új csőszájféket, válltámaszt, és van hozzá dobtár. Mint említettem, az AMD esetén a gyártás minőségével voltak gondok. Tételezzük fel, hogy Szépék tényleg első osztályúan csinálnak mindent. A belsőt is majd egyenként ellenőrzik akkor? Mert az szép, hogy a protopéldány ilyen meg olyan teszteken felelt meg, de a sorozatgyártásnál is ennek kellene teljesülnie. A sokat szídott KGP-9-ről is az derült ki, hogy anno iszonyú szigorú teszteknek vetették alá (pl. több száz lövés után a felforrosodott fegyvert bedobták egy vödör vízbe). Azokon át is mentek azok a fegyverek, amiket leszállítottak a tesztelésre. A sorozatgyártottak minősége viszont ezekkel köszönőviszonyban sem volt.
A másik fele a Szép féle mesterlövészpuska. Annak a csöve például ha jól tudom Dél-Afrikából jön. A távcső német ha jól rémlik, stb. A vége az, hogy szinte csak a végszerelés magyar. Az árcéduláján pedig akkora összeg van, hogy a világpiacon simán lehet hasonló kvalitású fegyvereket venni, még talán olcsóbban is. Felmerül a kérdés, hogy így megéri-e a magyar termékkel foglalkozni...