-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
"Mert ugye a harcot nem csupán a gép vívja gép ellen, hanem komlett fegyverrendszerek"
Igen és éppen ezért vehetnék fel harcot sikeresem 40:12 arányban. A Gripenra összesen 6 légiharcrakéta tehető fel. 12*6= 72 Elég jó találati aránynak kell lennie, hogy ezzel leszedj 40 olyan gépet, ami már viszonylag modern. A technika nem minenható. Még a '80-as években is volt egy szimulált légiharc és két MIG-21 megfogott egy MIG-29-est!
Namármost ennél a Gripen rosszabb aránnyal indulna harcba, de azért előnyökkel. Persze igen nagy irtást vinnének végbe a MIG-ek között, de ha közel kerülnek akkor már nem olyan rossz a helyzetük. Láttam már repülni Lancert és SOKKAL potensebben repült mint egy bisz! Tudtommal francia vagy izraeli rakéta és elektronika van rajta, ami azért enyhén szólva nem rossz.
"Azok a migek örülnek ha feltudnak szállni nemhogy harcolnának"
És te kitől hallottad ezt a baromságot?? Magyar video-t még nem láttam repülésről, román Lancer video-t máer többet is láttam és rángatta a pilóta a ládát rendesen. A román kollegák szerintem ma többet repülnek, mint az itthoniak. Valami megsúgta, hogy jövőre 60(!) órát terveznek itthon. VICC!!
Nem akarlak Zenty megséretni, de fingod nincs a légiharcról. Kicsit nézz utána. 3:1 fölényben már a generációs különbség is kezd eltűnni, 4:1-nél meg aztán végképp. Tudod nem minden célt észlelnek időben és nem minden célt azonsítanak időben. A másik az, hogy a magyar radarrendszer ma enyén szólva egy vicc, egy légvédelmis imerősöm mondta, hogy ma hazánk területére az repül be 600 méter alatt aki csak akar.... Ezek után a több irányból nagy szintkülönbségekkel bezúduló 4-szeres fölény ellen elég nehézz effektítve bármit tenni főleg, hogy a Gripen hatósugara is nevetségesen kicsi más géppel összevetve..