Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narazzino
hát igazad van. Én nem túl sokszor járok arra, de amennyire ismerem, háát tényleg nem az a rész , ahol a legszívesebben laknék. Én a petõfibe lakok, az viszonylag nyugodt hely

Seaweed
heh...5 evig laktam a romacity mogotti kertvarosban (kecskemet...aki ismeri tudja mi az a mukerti setany, es a mukertvaros), es soha nem otlot fel bennem hogy fegyverrel kene legkozelebb arra menni...pedig hanyszor mentem haza hajnal negykor, at a setanyon(jozanodas rogos utjan)...uhh a regi szep idok 😛
hmm, egy földi a fórumon.én vagy két éve voltam a haverokkal a fonodán, kiszóltam a kocsiból hogy mik a tarifák, mire a lányka közölte hogy mit képzelek, csak sétálgatnak. mondom hajnal kettõkor? na ne viccelj! mire,épp most telt le a munkaidõ, próbálkozzunk máskor 😊))))
egy másik segítõkészebb volt, ismertette az árakat:
normál szex 3000
francia 4000
komplett 6000 😊)) és nem lehet alkudni
na nem mintha komolyan el akartam volna vinni egy körre egy ilyen szutykot, de ha az átlagemberek csak sejtenék hogy kik járnak a cigánytelepre kurvázni, rögtön hányingert kapnának a dicsõ közszeretplõktõl. egy rendõr barátommal egyszer tervezgettük hogy bezsarolunk menõ vállalkozókat és politikusokat azzal, hogy kiszivárogtatunk róluk képeket és egyebeket ha nem tejelnek, de aztán hamvába holt ötletnek bizonyult, mert nem vállaltuk be ezt a súlyos bcs-t, bár EBBEN A SPECIÁLIS ESETBEN nem lett volna erkölcsi visszatartó erõ bennem,viszont olyan sokan ilyedtek volna akiket ez érint, hogy tutira felderítik a dolgot és azóta rács mögött lennénk

Errõl eszembe jut, mikor elnéztem egyszer a dolgokat, és a busz éppen garázsmenetben volt, és elvitt egészen a miskolci Volán telephelyig. Aztán a rövidebbik utat választottam, és keresztülmentem egy kisebbség lakta területen😊, a Szinva part irányába, ahol a türelmi zóna is van.
Na, hát teli volt a nadrágom rendesen, visszafordulni se mertem az elsõ 100 méter után, csak átmentem, és próbáltam beolvadni a környezetbe. Megfogadtam, hogy géppisztoly nélkül többet soha. Pedig hozzám se szóltak, csak olyan zavaróan nagy csoportokban járkáltak az utcán. Lehet az volt a mákom, azt hitték, üzleti ügyben járok arra😊.

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

[NST]Cifu
Áhh.... ahoz látványosan alulfegyverzett volt... <#idiota>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

"zöld golyóálló álcaöltözék is, nem tudom mire asszociálni"
Gondolom terepszinû testpáncél.
Érdekesen festhetett a bicajon. Biztos Bronxon akart átkerekezni.

valyon mi lehet az a 39 rendbeli illegális fegyverviselés? 39 illegálisan tartott fegyvere volt, vagyis még házkuti alatt találták meg a többit ami nem volt nála? továbbá érdekes lehet az a zöld golyóálló álcaöltözék is, nem tudom mire asszociálni. a mac 10 meg géppisztoly. és ilyen újságírókat talán más pályára kellene irányítani, vagy inkább írjon az idõjárásról. de egyébként egy érdekes és vicces hír

<#idiota><#taps><#nyes>

Seaweed
ghost cb

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

<#hehe> Feltételezem nem szakmai lap volt...

ghost cb
Najó csak mert láttam egy újságcikket és egybõl szemet szúrt hogy a Mac 10-et rohamfegyvernek nevezték. : ) Nem ez lenne az elsõ tudatlanságból származó félrefogalmazás...

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Pontosan

"Rohamfegyver" a német "Sturmgewehr" szó magyarítása. Nálunk a hivatalos megnevezése "Gépkarabély"

bármit amivel tudsz rohamozni? 😊))

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

ghost cb
Mit lehet "rohamfegyver"-nek kategorizálni?

Sadist
Magyarul olyasmi, mint a HK befuccsolt hüvely nélküli lõszere.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Az ide vonatkozo szöveg:
Dieser Effekt entstand während der Entwicklung durch die Verwendung von immer besseren Antrieben und Brennstoffen. Die Patrone selbst ist hülsenlos und verbrennt weitgehend ohne Rückstände.

Röviden: jobb meghajtás (a német szöveg következetesen rakétához hasonlítja) és jobb, modernebb tüzelõanyag alkalmazása. A lõszer hüvelynélküli és nem marad vissza semmi (égéstermék/patron) kilövés után

A PZH 2000-nél meg a csõ ostorozását oldották meg a derék német mérnökök , de arról sincs semmi infó (legalábbis nekem nincs) , mintha kezdenének magukhoz térni a német fejlesztõk ...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

A waffenhq-n "Flugzeuge" és ott "Mauser RMK 30" .

Nem tudom közvetlenül linkelni sajnos ...

Én is a lõporra gondolok , de mit babrálhatnak vele aminek ilyen hatása van ? Ha gyorsítják az égést akkor jóval vastagabb fallal kell készíteni a töltõûrt , de azon nem látszik semmi különös , lassítani meg minek ? Ha elnyújtják akkor meg hosszabb csõ kéne ... <#nemtudom>

Hol van a szöveg én tudok németül.
Szvsz a löpor égésidejével vagy összetételével játszadoztak

Igazad van.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Már csak arra kéne rájönni , hogyan érik el ezeket a csinos kezdõsebességeket ? Az elõrõl való töltés miatt a hüvely ugye nem lahet palack alakú , a hossza meg nem extrém nagy , tehát a térfogat miatt nem kerülhet bele több kakaó mint egy hagyományos lõszerbe . Ha ehhez még azt is hozzáveszem , hogy a motyó HSN akkor a lõpor energiájának nagy része a hátrasiklásmentességre megy el . A csõ sem hosszabb a szokásosnál . Honnan jön ez a kezdõsebesség ? Valamiért a németekrõl nem hiszem , hogy kamu reklámfogás vagy csúsztatás lenne (de talán én vagyok naív <#buck>) . A szövegben nincs valami leírás a dologról ? Németül nem makogok egy szót se , angol fordítást meg nem találtam ...

Igen, köszönöm! Az az újság tényleg elég jó ilyen szempontból, de nem ártana még az övékénél bõvebb infó, meg sokkal több kép.
A II vh-s magyar egyenruhákról sok infót találhatsz a Haditechnika címû ujság számaiban. Mindegyik számában van pár oldalnyi ebben a témakörben.

Kár. Nem vonulok be még egyszer, csak ezért😊

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Szégyen-gyalázat, de lusta vagyok most újra átolvasni az egész topikot... légyszi ajánljatok nekem olyan oldalakat, ahol a Magyar Királyi Honvédség fegyverzetérõl, egyenruháiról, és a vezénylési kifejezésekrõl (vagy minek hívják ezeket) találnék sok-sok képet+leírást, kizárólag az 1943-1945 közötti idõszakból. Pisztolytól a rangjelzésekig, teherautótól sapkáig minden érdekel! Elõre is köszi!
sokan fikázzák a gripent, de az f16 sem olyan szép meg jó gazdaságilag

Elégedetlenség a Lockheed Martin ellentételezési ügyeletei miatt

A lengyel cégek körében egyre nagyobb az elégedetlenség az amerikai Lockheed Martin konszernnel az F-16-os vadászrepülõgépek ellentételezése kapcsán kötött szerzõdésekkel. Sok ügylet nem jött létre, s az illetékes gazdasági miniszter-helyettes, Krzysztof Krystowski már kezdeményezte a szerzõdések felülvizsgálatát. Szakértõk azt vetik a kormány szemére, hogy nem tárgyalt elég keményen az amerikai céggel.

Lengyelország két évvel ezelõtt vásárolt 48 F-16-os harci repülõgépet a Lockheed Martintól. Ellentételezésként az amerikai cég vállalta, hogy vásárol lengyel vállalatoktól, illetve befektet lengyelországi vállalkozásokba. A megállapodást tíz évre kötötték, s a Lockheed azt állítja, hogy eddig 1,8 milliárd dollár értékû ellentételezési ügyletet kötött Lengyelországgal, míg a lengyel kormány adatai 1,3 milliárd dollárról szólnak.

Az amerikai Lockheed Martin konszern 3,48 milliárd dollárért szállítja a harci repülõgépeket Lengyelországnak.

Egy, a haditechnikával komolyabban most ismerkedõ srác megkért, hogy mondjak neki pár jelentõsebb eseményt, ahol láthat vasakat. A Repülönapon és vmi veterán harcjármûves eseményen kívül a közeljövöben másról nem tudok.
A kérdésem az lenne, hogy évenete milyen jelentõsebb események vannak itthon, illetve a környezõ országokban, mikor vannak, és hol lehet róluk infot szerezni. Ilyenekre gondolok föleg, mint a Repülõnap, SIAD, Honvédelem napja, katonai mesterlövész vb (ez nyilvánosan látogatható?).

I.C.ram
Hát eléggé kínai minõség 😄

Csavarokkal is spóroltak. Valahol 1 van másiknál meg kettõ 😄
Képzelheted milyen aerodinamikai és súlycsökkentõ optimalizálás eredménye lehet<#nevetes1>

[NST]Cifu
Elég randán néznek ki azok a távtartók/merevítõk mondjuk a beömlõnyílás és a törzs között... 😊

[NST]Cifu
Na, amire megtaláltam, már be is szúrtad... <#idiota>

Érdekes amúgy az is, hogy milyen kicsi a torony lõszertárolója, ránézésre úgy tünik, hogy kb. 50 lõszer férhet csak bele...

Seaweed
Erdekes a J-10 segedbeomlo nyilasa(bar a racsok iranyabol adodoan inkabb valami szellozo nyilas):
Hmm , elölrõl töltõdik ...

Képtelen vagyok rájönni hogyan mûködik ez a HSN motyó , aki tudja pls egy linket vagy megoldást .

Az USA is a pánikhoz ... 😄DD

Seaweed
Szerintem mar kozel van hozza.
Micsoda pánik lesz ha Kínának nemcsak nagy , de modern hadereje is lesz !

Seaweed
gr - gáz-riasztó, korábban irtam amikor a fegyverveslésrõl ment a vita

Fegyverszeretet: Mérnök vagyok és az egyik hobbym a technika, illetve az uj technikai fejlesztések, ebbe beletartozik a haditechnika, az autoipar, az ürhajózás, a számítástechnika... A technikai fejlõdés csúcsát majd' mindig is a haditechnika jelentette, mert az ember, ha kifejleszt vmit, rögtön azt kezdte nézni, hogyan használhatná azt más emberek legyõzésére.
A fegyvereknél én azok kevesek közé tartozok, akiket jobban érdekel a fegyver mûködési elve és gyártása, mint maga a tényleges használat, jobban érdekel az, hogyan készül egy fegyver, annál, hogy esetleg használom azt.

Megnéztem az Indexre linkelt képeket is és valamit nem értek , hogyan kerül a revolvertárba a lõszer ? Létezik , hogy ELÕRÕL nyomnák bele ?

Seaweed
hmmm <#wow2>

(perszemint olvashato ezek nem tenyek..csak "lehetseges megoldasok"..mindenesetre erdekes...)
Seaweed
nezegetem a Le Bourget-i kepeket az airlinersen, es latom ott vannak/voltak az oroszok egy Szu-27SMKval. Ezek szerint kifizettek a tartozasukat <#nevetes1>

[NST]Cifu
Igencsak ütõs kis fegyverek lesznek, kis tömeg, szép nagy kezdõsebesség és torkolati energia (viszonyításképpen: M230 (AH-64) - 80kJ, Gsh-30-1 (MiG-29, Szu-27) - 180kJ, Gau-8/A (A-10A) - 190kJ), ráadásul komoly reakcióerõk nélkül. A Wiesel mellett valószinüleg ezt kapják majd a Tiger UHT helik is...

Egészen meglepõ kezdõsebességeket produkálnak ahhoz képest , hogy HSN-ek .

Sadist
Sry, látom már javítottad is 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Uccsó kép nem jön be.

[NST]Cifu
A Mauser deutsche mérnökei megint kitaláltak valamit: hátrasiklás nélküli gépágyú.

Az RMK 30 család 30x230 illetve 30x280mm-es lövedékeket lõ (a nagyobb hüvelyhossz nagyobb torkolati energiát "rejt"), az RMK 35 pedig 35x300 illetve 35x350mm-est. A tûzgyorsaságuk ugyan nem túl egetvetõ (300 lövés/perc, kivéve az RMK 35x350-et, amelynél 200), noha az mûködési elve forgó zárszerkezetû (mint az Mk.27). Aféle "mesterlövész-nehézfegyvernek" szánják a könnyû páncélos jármûveknek, illetve a helikoptereknek.

[NST]Cifu
Automata éles lõfegyver nem kerülhet a jelenlegi szabályozás alapján civil kézbe, tehát lõtereken egyhamar nem is lesznek ilyenek. A probléma lényege, hogy a sportlõfegyverek közé csak és kizárólag a sportcélra használt fegyvereket engedélyezik, namost nincs olyan civil sportverseny, amin automata lõfegyverekkel lõnének. A hatóság szigora odáig terjed, hogy még a katonai kinézetû félautomata fegyvereket is üldözni kezdték (az emlékezetes BT-96 eset), illetve a nem feltétlenül "odavaló" fegyverekre igen ferdén néznek (pl. hogy korongozásra használható-e félautomata sörétespuska).

A fegyverszabályozás pedig nem ismer "szórakozás" céljából végzett lövészetett, csak sportlövészetett (lásd a lõtérlátogatásra vonatkozó szabályozás).
Sajnos amíg a jogalkotók ilyen begyepesedett gondolkodásmódot képviselnek, nem is várható változás - sajnos.

Átlagos halandó által látogatható lõteren tudtommal nem fogsz találni sorozatlövésre alkalmas fegyvereket 😞 Én csak kb 1 éve járok lõni, idáig lõttem: CZ-75-ös, Glock 17-es pisztollyal, Taurus .22-es revolverrel, Remington 870-es shotgunnal, Remington 700-as puskával, HK SL8-cal, HK USC-vel, valamint többféle elöltötlõs pisztollyal, revolverrel és puskával. Bár én is hiányolom az autómata fegyvereket, de azért igy sem rossz. 😉