-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Régen röhögtem akkorát mint amikor katona voltam pedig a szitu annyira nem volt vicces...
Lenti a (a volt)yugo határ mellett van kb 15 percre...(max 10km)
annyit tudni kell az alakulatrol ami ott volt(szerencsére megszünt)hogy ún elsőlépcsős harcoló dandár volt.(volt ott minden....harckocsizók, tüzérek,VPCT,mélységi felderítők..stb...kb 2000 ember+ technika)
Az egyik eltávom után visszamentem és belecsöppentem egy szimulált háború kellős közepébe.
érdekes volt....a laktanya teljes harckészültsége 45 perc volt ...ezzel szemben a yugok a 25. percben már elfoglalták a laktanyát...szerintem tanulságos eset volt..(gondolom az egyik ok ez volt hogy megszüntették...túl közel volt a határhoz és még ideje sem volt az embernek hogy felszerelkezzen..és még csak le sem lassítottuk őket..)
szerintem volt min gondolkodni az akkori tábornokoknak..
a másik amin hullára röhögtem magam....kitört ugye az első Iraki háború..mi teljes harckészültségben voltunk kb 1 hónapig... a tisztek seggébe a zabszem sem fért el úgy bevoltak szarva...azzal indokolták a harckészültséget hogy mindjárt kitör a háború (Irak ellen) mert azt hallották hogy rakétákkal fognak minket lőni....mi megkérdeztük hogy akkor mi a francokat csinálunk ha idelőnek egy rakétát?? na erre nem kaptam választ csak fenyítést...a sok okos..
én azt mondom hogy ha valaki a környező országokbol le akarna rohanni minket(pláne ha többen szövetkeznek...mert szeretnek minke ugye..) annak tuti a siker...1 nap alatt az egész ország az övék...túl kicsi ország vagyunk és nagyon kevés jól képzett haderőnk van...(ami meg van az nem itthon)
1 nap alatt a NATO meg nem csinál semmit...max utána a romokat rendezgeti..