-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
ambasa #27292 Bocs, de nem emlékszem, hogy azt állítottam volna, hogy több repülési múzeumunk van, mint Nagybritanniának (sőt azt sem, hogy több harckocsimúzeumunk esetleg múzeumhajónk van). Mindössze arra próbáltam felhívni a figyelmedet,hogy több nyílvános haditechnikai és repülési gyűjtemény is található kis hazánkban, nem csak egy. (Mellesleg szolnok idén gazdagodott egy Bf 108 Taifun francia utángyártással és egy RF-4 Phantom II-vel)
A szerb határ védelme (mivel ennek a Duna csak csekély része), Magyarország történelme során sohasem a flotilla feladata, hanem a szárazföldi haderőé. A flotilla ebben csak támogatta.
A flottillának addig volt kiemelt feladata a folyómenti hadműveletekben, amíg a szárazföldi erők tüzérségének mozgékonyságát fellülmúlta. Ez az előny az első világháború után lassan semmibe veszett, a gépesítés elterjedésével. A hadseregek sem voltak már egy folyóhoz kötve hogy meggyorsítsák mozgásukat és könnyebben juthassanak utánpótláshoz, mert ezt a szerepet átvette a vasút. 1945-ben a flotilla egy hajója megpróbált szembeszálni parti erőkkel, és ő huzta rövidebbet.
Magyarország védelmének kulcsa, már régen nem a Duna, és a Flottilla is épp ezért rendelkezik akkora súllyal a magyar fegyveres erők szervezetében, mint amekkorával.
Szvsz szerint, ha a Dunát akarod védeni bármilyen irányból, erre ma egy Mi-24 sokkal alkalmassabb, mint az egész flotilla, (viszont nehez derít fel aknát). A hadsereg minden elemének megvan a maga feladata (van aki csak aknákat keres). Lehet, hogy nem olyan dicsőséges, de a harcbiztosítás ma ugyan olyan fontos feladat egy modern hadseregben, mint maga a harc megvívása.
Lehet, hogy a Flotillának csak "csónakjai" vannak, de elég hülyén mutatna, és nem is lenne túl költséghatékony egy csatahajó, vagy egy rakétaromboló a Dunán. És ahogy elnézem a dunamenti országokat, ezzel a gondolattal nem vagyunk egyedül.
Tehát a tényszerüség kedvéért, nem egy haditecnikai és/vagy repülési múzeumunk van. A flotilla, pedig a számára kijelölt feladatok elvégzésére egy másik alakulat részeként létezik.
Bocs, csak arra szerettelek volna rávezetni, hogy mielött valamit ilyen határozottan kijelentesz, elötte tájékozódj (még véletlenül sem szeretném, hogy ezt kioktatásnak vedd). Ritkán írok ide, és csak akkor, ha úgy vélem érdemes az illetővel foglalkozni, de válszod után elgondolkodok, hogy legközelebb is így tegyek-e. (Olyan állítással vitatkoztál,személyemnek címezve amit Én nem tettem meg)
TG