-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ezt az egész elektromágneses páncélzat dolgot szerintem vagy akarattal, vagy akaratlanul, de félremagyarázták. Először is, a legtöbb hajó elleni rakéta/robotrepülőgép nem sima kumulatív fejjel rendelkezik, hanem általában un. formázott robbanóanyaggal, ennek lényege, hogy a robbanás ereje előrefele hasson, illetve e kettő kombinációjával. A másik, hogy annyira erős elektromágneses teret létrehozni, hogy egy többszörös hangsebességel haladó kumulatív sugarat jelentősen el lehessen téríteni, esetleg teljesen felbomlasztani, nos ez nagyon vad dolognak hangzik, arról nem is szólva, hogy csak egy kis területre kellene koncentrálni a használatát, vagyis szekciókra bontani a páncélzatot, megoldani azt, hogy tudni lehessen, hova is csapódik be a rakéta, mikor kell aktiválni a rendszert, stb. Harmadrészt, a hajókat eleve ilyen páncélzattal felszereltre kellene tervezni, utólag nem nagyon tudom elképzelni, hogy ráaplikálnak egy ilyen kiegészítő részt a teljes hajótestre és annak felépítményére. A legszebb pedig az, hogy nem igazán tudom elképzelni, hogy is aplikálják fel mindezt a fedélzetre illetve a felépítmény tetejére, tudnillik jópár hajó elleni rakéta/robotrepülőgép felülről támad. Felülről támadás esetén ráadásul a radarok, rádiótechnikai antennák és egyebek nem is igazán védhetőek, hiszen nem "látnának" keresztül egy ilyen többrétegű fém páncélon. Szóval én ezt az egészet csak egy bulvárszintű dolognak tartom. Valószinüleg arról lehet szó, hogy a haditengerészet egy kutatócsoportja vizsgálja, hogy lehetne a kumulatív sugarat erős elektromágneses mezővel eltéríteni vagy szétoszlatni. Aztán e köré valaki felépített egy lehetséges felhasználási lehetőséget, amit aztán a különféle híroldalak átvettek...