-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Pontosan nem tudni, lévén államtitkok, de amennyire én tudom a reális felbontásuk fél-egy méter körüli, vagyis egy-egy pixel ekkora kiterjedést fed le (vagyis az "arcade" akciófilmek csodafelbontásától elég messze vannak). A legtöbb esetben látható fény illetve infravörös tartományban működnek, ám ezek komoly korlátokkal rendelkeznek: elég egy vékonyabb felhőréteg, és a látható fénytartománynak lőttek, de még az infravörös kamera sem ér sokat egy eső áztatta területet fényképezve...
A műholdak kamerái amúgy teljesen digitális eszközök, és a képet azonnal továbbítják a kielemzőkhöz.
Oh, és persze ne feledkezzünk el arról, amire a Blackbird leírásban is kitértem: a kémmüholdak alacsony föld körüli pályán keringenek (olyan 160-300km között), vagyis durván másfél óránként megkerülik a földet, de nem szimetrikusan, hanem eltolva - ebből fakadóan egy-egy célterület felett olykor csak egy-két naponként repülnek el, és akkor is csak pár perc áll rendelkezésre a képek elkészítésére, és utána ismét hosszú ideig kell várni a következő lehetőségre...