-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
De és pont ezért ússzák meg sokan, mégha nyakon is talál a lepattanó lövedék. A videon is a csóka szeme sínylette volna meg, bár egy szemlövés sok esetben halállal is végződhet még egy airsoft esetében is. Amúgy sok minden közre játszhat: lőszer típus, méret, becsapódás szöge, maga ahova becsapódik-annak a közegnek a tulajdonsága, mert nem mindegy hogy fába vagy kőbe vagy betonba...stb. Igen sok minden közre játszhat, de talán a lőtávolság a perdöntő sztem, meg a golyó sebessége, a többi már csak plusz.
Van még egy rokon eset, éspedig a vízbe lövés. Na ezen szoktak a legtöbbet vitázni mert vitatható is.
Sajnálom, de én nem ismerem a lőszer tipusokat, de ha fegyver nevet mondok, akkor ki tudjátok következtetni.
Első kísérletben egy medencében plasztik testet helyeznek el. Víz mélység kb. 2m. ha jól emléxem. Amúgy ezt az "állítólag" című műsorban is kipróbálták. No az első fegyver egy M16 A2 volt. Asszem közvetlenül pár centivel a víz színe fölött lőttek a medence aljára-becélozva a plasztikot. A golyó 1 méternél annyira összepréselődött hogy az csak csuda :) El se jutott a 2 méterhez, nemhogy a testben kárt is okozott volna.
Kova kövi fegyver az M1 garand. Lövedéke messzebb jutott csak nem egy darabban, hanem apró porcelándarabokra hullott, miután a medencét leeresztették, úgy kellett felsöpörni parfissal. 1 db golyót :)
Talán egy Spriengfield is így produkált, majd egy Gepárd féleséget húztak elő. Annak enyhén nagyobb lövedéke már belement a plasztikba, vagyis annak a golyónak egyik szilánkja, de csak bőr alá jutott, nem komolyabb... Én is amondó vagyok hogy ha lőnek rád és vízbe ugrasz akkor megúszhatod.
Bár most jön a cáfolat, miszerint nem mindegy itt se a szög meg a.... mi más? Tudjuk hogy mi történik minden testtel ha bebaszódik valahova isten tudja mekkora sebességgel. Egyszerű fizika, de sok esetben kijátszható.
Mert van olyan állítás, miszerint a víz felszínét egy test megtöri, az utána jövő golyó megnyitja, következő folytatja, és olyan amilyen folyosót nyit az egyik a másiknak... Tudjuk hogy a víz halmazállapota akár mikro secundumokra is, de megváltoztatható. Na ezen vitáznak sokan. Állítólag egy halálos vízbe esést úszott úgy meg egy munkás, hogy előtte a kalapácsa zuhant a vízbe és megtörte neki a víz felszínét. Így nem volt akkora becsapódás mint normális esetben.