10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
 • [NST]Cifu
  #259
  Mitől lenne különleges erő? Annyi, hogy specialitása a tengerről indított partraszálló hadműveletek? Mert egyébként alacsonyabb szinvonalú felszerelése van, mint az ARMY-nak (AH-1W vs. AH-64D, M1A1 vs. M1A2SEP, AAVP7A1 vs. M2A3, stb.)....
  A kiképzés sem jobb, mint az ARMY-é, csak éppen tartalmaz pár olyan plusz elemet, amely a feladatkörből adódóan hasznos lehet (pl.: partraszálló hadműveletek, stb.).

  Amiben különlegesnek tekinthető az USMC, az az, hogy egy kalap alatt megtalálható majdnem minden, amire egy konvencionális hadviselésnél szükség lehet. Kis méretű (helikopter)anyahajók, ezekről bevethető korlátozott légierő (AV-8B Harrier II., AH-1W), partraszálló járművek, páncélos erők, szállító helikopterek, illetve saját szárazföldi telepítésű légierő F/A-18C/D gépekkel.

  Csakhogy egyik feladatkörében sem tökéletes. A tengeren hajói rászorulnak az US NAVY egységeinek védelmére. A légi felderítést, irányítást az USAF-tól (E-3B/C) vagy a NAVY-tól (E-2C) kell kérniük, a ha komolyabb légiszállítókapacitás kell, akkor azt is az USAF-tól kell kériük (C-5A, C-17A, C-130H), tengeri szállításhoz pedig vagy az US NAVY teherflottáját kell igénybe venniük, vagy civil vállalatok hajóit bérelniük. Szárazföldön pedig az US ARMY egyértelműen otthonosabban mozog, jóval nagyobb gépjárműparkja van, több és modernebb harckocsijai és helikopterjei vannak, és így tovább.

  Egyszóval a Marines egy olyan minden lében kanál. De hogy különleges erő lenne? Ezt nem igazán tudom elfogadni. Az US ARMY "Rangers", "SOAR" vagy az US NAVY "SEAL" egységei - na, azok valóban különleges erők...