10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Molnibalage
    Igen, csak ha egy áltagember ilyen arányban elbasz pénzt arra amit soha nem lehet használni azt minimum kirúgják, "fennt" meg nem történi semmi. Ez ami történt az én szemben LOPÁS. Mennyi pluszköltség lett? 130 milliárd forint. Egy repült órája a Gripnnek kb. 2500 dollár, de nálunk ez a kiszolgáló személyzet bére miatt kevesebb. Amkior ez az érték ismert volt, akkor 250Ft/USD váltási arány volt.

Akkor számolgassunk: 130*10^9/2500*250= 208000 (!)
    Tehát kerekítsük lefele (200'000 óra legyen), ekkor az elkövetkező 25 évre (eddig nagy valószínűséggel meglesznek, persze modernizálni is kell, de azt a svédek a bérleti idő alatt automatikusan megteszik, mert tudtommal a szerződésben benne van) évenként kijön plusz kb. 6500 PLUSZ repült idő. Ha azt mondom, hogy 24 plióta lesz (lesz?) ez fejenként 275 óra PLUSZ lenne. Látható, hogy simán kijönne belőle egy NAGYON tisztességes repóra minden pilótára és igaz, hogy légiutántölhetőség, de legalább a meglevő dolgokat tudnák használni és éleslövészetre is lenne pénz.

Nekem ez véleményem.

Abból a pénzből amit elbasztak a légiutátöltésre (mint írtam nem rossz dolog, csak így...) kijönne soktízezer repült óra vagy bármi más hasznos.