10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Cat #2484
    most kajáltam a konyhában és kicsit elgondolkodtam:

egyértelműen a legtöbb dokumentumfilm a második világháborúról készült, mindenféle szempontból (minden csata bemutatása minden oldalról, a náci ideologia, afrikai, szovjet front, normandiai partraszállás stb.)
    az elsőről is készült jópár, persze videóanyag kevés van
    vietnámról rakat van, az angolok csináltak a falklandról (belgano megtorpedozása), sőt szuezről is láttam

a lényeg: elég sokat nézem spektrum-discovery, és mégis hiányolom a koreai és az izraeli háborúról szoló filmeket (jom kipur stb.) - én vagyok béna hogy nem akadtam ilyenre, vagy ezekszerint nagyon kevés van; ti találkoztatok már ilyennel?

és a második világháboru után közvetlenüli helyzetről is kevés, ez akkor tudatosodott bennem amikor az x-1 kifejlesztése ELŐTTI időt mutatták. Az angolok ellopták a me-163 terveit, és megcsinálták az mk52-t 1946ban, az amerikaiak meg azt ajánlották az angoloknak hogy cseréljék ki a jet technológiás előrehaladásukat, erre az angolok odaadták a terveiket, az amcsik meg SEMMIT nem adtak viszonzásképpen (pentagon közölte hogy bocsi, ez titkos)
    ezekután pedig chuch yeager átlépte a hangsebességet, közben az angolok is simán megtehették volna ha akarják (az utolsó pillanatban leállították a programot)

na mind1, ezt most csak ugy leirtam, ne várjon senki semmilyen végkövetkeztetést :)