-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Igazából nem meglepő az eredmény, de egy dolgot figyelembe kell venni a medencébe lövés esetén. A medencékben feszített víztükrőt használnak. Az a víztömeg egy tartályban lévő mozdulatlan folyadéktömeg. Vedd alapul pl: hogyha mozgó vizbe ugrassz a hasas nem fáj annyira mintha állóvízbe (nem csap akkorát a hasas) könnyen bizonyítható: ha kádban fürdessz csapj ugy a vízbe, hogy teljesen mozdulatlan a felszín (fájni fog a kezed) és csapj úgy a vízbe ugyanakkora erővel hogy előtte a másik kezeddel kavarod a felszínt.
A tengervíz mozog folyamatosan. A normandiai partraszállás idején viharos volt a tenger (ergő igencsak mozgott).
Másik dolog: A kezdeti lövéseket 90 fokban felülről adták le. Szét is baszta a tartályt ahogy a nagykönyvben meg van írva. A medencés lövéseket viszont oldalról csinálták. Lehet, hogy az a lövedék azért repedt szét a vízfelszinbecsapódáskor mert a vízfelszínen "gellert" kaphatott.
Ez csak okoskodás és lehetséges okok. Nem vagyok fizikus. De nekem falsnak tűnt az eredmény. És mint úszó azt is tudom, hogy egy feszített víztükrű modern medencében sokkal nehezebb az úszás (nagyobb az ellenállás) mint a tengerben példának okáért.