-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
AKSURV #23487
" Megsimogattam a kepem, vastagon allt rajta a borosta. Ez alahuzta azt, hogy el kell mennem emberi format olteni a vizes block ban. Vissza mentem a satramhoz, itt is azt a rendszert alkalmaztak mint otthon az USA ban. Minden osveny eszak del, vagy kelet nyugat iranyba huzodott, Minden eszak-del fele halado ut betuvel, minden kelet-nyugat iranyba halado szammal volt jelolve. A satrak is meg voltak szamozva, a paros szamuak ebben a haloban, az eszak es nyugati oldalon voltak a paratlan szamuak pedig a keleti es deli. Egyszeruen nem lehetett eltevedni, plusz a betukre es szamokra ranezve, barmikor tudtad, hogy merre van eszak.
Lepakoltam az osszes cuccom az agyra, kivettem a zsakombol egy torolkozot, tisztalkodo tatyomat. Lementem a zuhanyzoba, aztan lezuhanyoztam, lenyirtam a szor a kepemrol,fejemrol, levagtam a kormeim, fogat mostam. Felvettem egy valtas uj egyenruhat. Kifele menet a torolkozomet bele dobtam egy oda keszitett gyujto kosarba, aztan felvettem egy tisztat egy masik kosarbol. Szetnyitottam es jol kiraztam, nem esett ki belole semmifele gusztustalan bogar, skorpio, pok. Fasza. Osszekaptam a gonceim es vissza mentem a satorba. Reggel 0600 hivatalosan a munka kezdes idopontja, de hadmuveleti teruleten ezt senki nem veszi komolyan. Az en egysegem a vezenylo tabla szerint, csak deltol lesz
keszultsegben, ezert meg mindenki aludt. Felvettem a felszerelesem, aztan lementem a karbantarto reszlegbe. Kipakoltam mindent a zsabakbol, kiraztam beloluk a port, kivettem az osszes loszert a tarakbol, megtorolgettem oket, aztan egyengeknt atvizsgaltam mind. Amin melyebb karcolas volt, azt bedobtam egy ladaba, ujra toltottem a taraim, potoltam a hianyzo loszereket. Kivettem a zsakombol az M18A1 Claymore aknat, megneztem, hogy megvannak-e a tartozekai, nem tortek-e le a labia. Minden ok volt vele.
Ez az akna egy muanyag testbe formazott C4 robbano anyagbol es abba 700db acelgolyobol allt. Az elejere ra volt irva, hogy arcal az ellensegfele… Ezen en mindig elmosolyodtam..szerintem ez eleg egyertelmu..na mindegy.
Az akna amugy hozzavetoleg 22cm szeles, 8 cm magas, es 3.5cm szeles. Taviranyitassal, idozitesel, vagy az ellenseg kozvetlen akciojaval (botlodrot) al is indithato. Az inditas utan a felrobbano aknabol egy 60 fokos szogben repulnek ki a csapagygolyok, 2m magas es 50m x 50m es rombolo hatassal.Ezen belul elo szemely, vagy konnyu pancelozott jarmu, vagy epulet, mind a szaguldo golyok utjaba kerulnek. Ez ellen a lovedek allo melleny sem ved, azt is
cafatokra tepik, meg a benne levo embert is.
Ellenorzitem a detonator porvedo sapkait, a helyukon voltak. Vissza raktam a zsakba. Levettem a fegyveremrol a celzo optikat, infra megvilagitot. Elohuztam az AN/PVS-7 ejel lato optikat, surfire fegyverlampat, GPS t, lezer tavmerot,
kezi elemlapmam, kezi radiom. Kivettem beloluk az elemeket, megneztem oket a kis voltmerommel, hogy milyen allapotban vannak.Amit cserelni kellett azt csereltem. Volt egy kialakult szokasom ezzel kapcsolatban.
Mivel minden elemre ra van irva, hogy hany voltos, az a kiindulasi alap. Vegyunk egy A123 as Litium elemet. Ez 3V os. Ha megnezed egy meromuszerrel, rajosz, hogy ez 3.56 voltra van toltve. Terheles alatt pedig ez lecsokken es stabilan 3V on marad. Ha kezd merulni akkor a meres 3V ertekre csokken, de ha megterheled, akkor mar csak 2.5V feszultseget fog leadni. Ez meg elfogadhato, de ez az elemtipus, nagyon sokaig tartja az energiat, viszont ha a meres 2.5 V erteket hoz ki, en el szoktam dobni. Azert mert innen mar rohamosan romlik a teljesitmenye. Egy lampaban meg elmegy, ha mar csak olyan szine van mint egy voroshagyma, de az ejellatoban ez megengedhetetlen. Az elemekre ugy kell nezni, mint valami elet tamogato eszkozre. Ha nem figyelsz oda rajuk, azzal az eleted sodrod veszelybe. Megeri az a nehany
perc, cserebe par extra evert, nem igaz? "
Szerintetek aki így készül fel harcra működni fog a fegyvere?