-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Az amcsik nem csak a lövedékkekel hanem a tórpedókkal is kísérleteznek csak a lövedékek területén már előrébb járnak úgy valósínűzeg azt részesítik majd előnyben.
Amennyire én tudom, jelenleg aktív programjuk nincs szuperkavitációs torpedókkal kapcsolatban.
A Barracuda a tesztek során meghaladta a 800 km/óra sebbeséget(sajnos nem tudom, hogy ez csomóban mennyi).
1 csomó = 1.852km/h
1km/h = 0.539 csomó
800km/h = 432 csomó
A lövedékkekről nem sokat tudok, de szerintem az nem szárnyalja túl a Barracuda technológiai szintjét sőt(persze ebbe senki se lehet biztos).
Csak számolj utána, 2900 csomós torkolati sebesség esetén egy 10km-re lévő célt még akkor is 9 másodpercen belül ér el a lövedék, ha -100m/s2 a gyorsulása (vagyis ekkora mértékben lassul). Egy hagyományos torpedónak 40 csomós sebesség esetén 8 percre, egy 200 csomóval haladó Shkvalnak több, mint másfél percébe, de még a Barracudának is több, mint 45 másodpercébe kerülne ugyanez. Talán nem olyan elegáns a lövedék, mint egy torpedó, de kétségkívűl igen hatékony.
Érthető, hogy miért érdekli annyira ez a technológia az US NAVY-t: egy ilyen szuperkavitációs ágyú forradalmasítaná a víz alatti hadviselést...