Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Nagyon addikt csako lehet 😉
Adam II
LOL ez a hapi olyan "teccik érteni" ábrázata van😊

Egy tag, aki az ofp-hez szokott kiegészítõket csinálni 😊)

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Seaweed
Ki ez a "kemeny csavo" ebben az "izompoloban"?

Három új cikk a Birds of Prey oldalon: Lagg-3 és Ka-50 típusismertetõ + Lock On leírás...

http://bop.agria.hu

[NST]Cifu
Ezért is írtam, hogy az ideális valamelyik nem látható frekvenciatartományba mûködõ eszköz lenne.
Az ilyen fényérzékeny üvegeknek van egy reakcióidejük, kérdés mennyire károsodik a szem, amíg teljesen kizárja az adott frekvenciát.

Értelemszerûen az ilyen vakitólézer nem egy "ultimate" fegyver, de nagyon kellemetlen lehet, és komoly K+F kell ahoz, hogy valahogy megvédjék a pilótát/katonát tõle.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

1. ha látható akkor nagyon gyorsan ki lesz lõve
2. a napfény erõsségétõl függõen átlátszó szemüveg ma már teljesen kommersz dolog, ugyanilyet el tudok képzelni a pilótán is, akár egyes hullámhosszak kizárására vonatkozvatva

[NST]Cifu
"Humánusnak" nevezik, mert nem öl, dehát ez egy szép ferdítés, mert ugye egy repülõgépben vagy egy helikopterben egy megvakult pilóta jó esélyel hamarosan halott lesz...

Amúgy gondolom ezek után nem meglepõ, hogy az amerikai seregben extra gyorsasággal igyekeznek a szemet ilyen támadásoktól védõ szemüveggel ellátni. A hadseregnél elvileg már rendszeresítve is van egy ilyen védõszemüvek, az F/A-22 esetén pedig a kabintetõ már alapból "átlátszatlan" bizonyos frekvenciájú hullámoknak. Itt mondjuk az a gáz, hogy tökéletes védelem nincs (najó, vastag sötét sál a szemed elé 😊), mert ugyan az ideális a nem látható frekvenciatartományba esõ hullámhossz lenne (nem lehet látni, hogy honnan "lõttek"), de pont ezen hullámhosszok kizárása nem is okoz semmi problémát a katona számára. Viszont a lenti képen (ha a kép valós és hiteles), akkor látható frekvenciatartományban (zöld) mûködõ lézerrõl van szó. Márpedig ugye egy olyan szemüveg, amely kizárja a zöld fényt, hát nem sokáig lesz a katona fején...

[NST]Cifu
Akkor én néztem el, pardon. (filóztam rajta, de tényleg olyan kicsinek tünik... 😄)

Seaweed
van az esemenyrol jobb nem szkennelt kepem is:
Seaweed
Humanus egyfegyver mitmondjak...az biztos hogy a megvakult katona nem lo mar celba...
max ha 40 ev mulva a bevetes utan 10 perc alatt kap egy biomechnaikus szemet, egy bikinetikus agy implantatummal..es rekordideju 20 perces gyogyulas utan mar megy is vissza a hercterre...szarra loni azt aki megvakitotta ...
Seaweed
De az az, es az nem R-60...az egy R73 (R-60 fele akkora...csak a gep is nagy..es ilyen kicsinek nez ki 😉)
[NST]Cifu
Szvsz ez "csak" egy 'vakító' lézer, amely a célpont jármû személyzetének a látását támadja (akár permamens vakságot is okozva).
Anno volt egy ilyen hír, hogy egy, a koreai DMZ határán járörözõ amerikai helikopter legénységét támadták meg egy hasonló 'fegyverrel'.

[NST]Cifu
Õõõõ....
Mond az a szárnyvégen nem egy Sorbitsya?
(és elég viccesen néz ki az az R-60 a szárny alatt...)

Naon photosopnak tûnik.. 😊

Seaweed
nah remelem van min csamcsogni 😉
Seaweed
Ez meg az "elso" elkeszult ex Luftwaffe gep lengyel gunyaban, idoszakos utan:
Seaweed
1 euros ex nemet huszonkilences, nagyjavitason...es meg par gep..

Seaweed
Nemetorszag, nyolcvanas evek dereka.....

Seaweed
Egy nagyon ritka kep!! A MAR elavultnak szamito, kinai J-8II muszerfala!!!

(nem is olyan elavult mint azt egyesek hiresztelik!!)
Seaweed
Nem tudom hogy valos e a kep, de ez elvileg egy kinai harcteri lezer fegyver....
Seaweed
(a kepen lathato osszes RVV-AE eles!)
[NST]Cifu
Általában egy új géptipusnál az elsõ repülést végig kiengedett futómûvekel (sõt, kitérített ívelõlapokkal) teszik meg. Ilyenkor épp elég még az is, hogy megnézik, kiengedett futóval, kis magasságban alacsony sebesség mellett (általában max. 300-400km/h), tehát a fel- és leszálláskor hogy viselkedik a gép. Ez ugyanis a legalapabb, minden egyes repüléskor érvényesülõ állapot. Ezt alaposan kiismerik, és akkor jön a következõ lépcsõfok, tehát a futómûvek behúzása, ívelõlapok alapállásba való állítása, stb.
De ha ekkor bármi baj történik, akkor már tudják, hogy leszállás közben miként viselkedik a gép.

Joxy
a futók miért vannak kint végig?

Ez miért akkora szám ? Csak mert a vége úgy nézett ki min az Armageddon film vége 😊.

modellmaker
Azért a(z) Eurofighter bejátszik. 😉

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

ghost cb
ahhha. thx : )

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

[NST]Cifu
Valóban van két prototipusuk (legalábbis legutóbbi információm szerint, e téren most nem vagyok naprakész 😊), amit bevetettek 2002-ben Afganisztán felett, de ezek a gépek prototipusok, nem álltak rendszerbe még, csak a tesztelésük folyik.

Attól, hogy egy prototipust bevetnek éles körülmények között, még nincs rendszerbe állítva. (pl. az oroszok is bevették Csecsenföld felett a Szu-32FN/34-et, de az a gép attól még a Szuhoj iroda tulajdona, és nem állt rendszerbe...).

ghost cb
NGC-n legalábbis ezt mondták, aztán lehet h az is hantázik.
Ugy mondta, hogy 2 db van nekik a Globalhawk-ból és azt felváltva egyfolytában használják.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

ghost cb
Globalhawk rendszerben van, Afganisztánban õ deritette föl a célterületet az AC-130-asnak ami aztán lerombolta.

[NST]Cifu
A 9. az AAAV volt, a tengerészgyalogság (egyenlõre még tesztfázisban lévõ) jövõbeni kétéltû csapatszállító jármûve.

Amúgy várható volt az egész - amerika über alles... 😊 Különösen az tetszik, hogy a lista csaknem fele olyan eszközöket tartalmaz, amelyek azóta sincsenek rendszerben (AAAV, Global Hawk, F/A-22, ABL).

ghost cb

Bucser
kéne hozzá párosítani az orosz fegyvereket😊 és egy az egyben mi hogy állná meg a helyét😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

nincs valami staisztika az irakban állomásozó,amerikai hadseregben szolgálatukat töltõ katonák életkoráról?

\"Life is around you and in you.\"

ghost cb
Most volt a 10 legveszélyesebb amerikai fegyver (nemtom mi pontosan a címe), de sejthetitek mi ment benne végig. Az amerikai harci eszközök istenítése...
na itt a sorrend, sajna csak a 8. tól láttam, de összefoglalóban valami olyasmi volt, hogy a 10. AH-64; 9. valami motorcsónak 😊
8. Globalhawk
7. J-DAM
6. M1A2 Abrams
5. F/A-22
4. Airborne laser - repülõ lézer
3. Aircraft Carrier
2. B-2
1. Ballistic Nuclear Submarine

Utolsó nap láttam amint kivontatnak egy AN-26ost. Nem egy ronda gép 😊

Bucser
Kevered a Közel keletet a szaharával... Ez azért északabbra van annál...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bocs,hogy vitatkozom de ez nem igy van.Pontosan nem ismerem az iraki viszonyokat,de nem sok kulonbseg lehet Kuwait-hoz kepest.En itt dolgozom mar egy eve,de a leghidegebb +3 fok volt egy januari reggelen.Most igy nyaron 55 fok korul van nappal,de reggel sincs hidegebb 25 foknal.Irakban a hegyekben valoszinuleg fagy neha,de nincs napi 70-80 fokos ingadozas az biztos.

[NST]Cifu
Korábban már be volt linkelve a "Terror" topicba egy hivatalos elemzés az esetrõl. Az irakba induló elsõ BTR-ekbe légkondit szereltek, de végülis különféle okokból ki kellett szerelni. A katona, aki meghalt nem "levegõzött", nem lógott kint, hanem a búvónyílások voltak nyítva, ami elõírás volt (zárt térben egy RPG találat sokkal nagyobb kárt képes okozni, mint nyitott ajtók mellett), most fejbõl nem vagyok biztos, de mintha a lengyeleknél egy ilyen RPG-támadásnál három rakétatalálatot éltek túl egy BTR-ben (persze mák is kellett, hogy a kumulatív sugár ne találjon el senkit).

ghost cb
Egyik ismerõsöm mondta, aki most hivatásos katona, hogy az irakban, de még a Magyarországban szolgáló orosz harckocsikban (itt BMP) nincs légkondi se, és nem ritkán eléri a 80°C-ot, így halt meg az a magyar katona is akit lelõttek, hogy kiült a búvónyíláson levegõzni.
Azért a 80 fok az már kemence.

[NST]Cifu
Számtalan BTR üzemelt és üzemel most is sivatagi körülmények között. Elvileg eddig is több ilyen magyar jármû szolgált irakban, a cikkben is írták, hogy csak a ventillátort nem kötötték direktbe, ez volt a fõ probléma (régi szép idõk... az elsõ autóm egy 1980-as Skoda 120LS volt... annál is direktbe volt kötve a hûtõventi nyáron... 😊).

hát jah valszinû hogy eddig nem sok sivatagot láttak 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Sadist
Bocs ezt nem is válaszba akartam, hanem csak úgy simán 😊 Na mindegy. Amúgy ez, hogy felforrt a hûtõvizük ez annak köszönhetõ, hogy nagyon még nem voltak sivatagi terepen 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

erre céloztam én is 😊 ha kiszámolod hogy pl 60 fok ból -10 az pl pont hetven igaz -hoz én nem irtam számot de értelem szerüen nem ugy minusz mint nálunk... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Sadist
Nem ritka a 70-80 fokos hõmérsékletingadozás sem.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

nem csak fagyhat hanem fagy is..., a sivatagban pont ez a legrosszab hogy napal +40-50 vagy fölött este meg simán a -ok röpködnek...

Punker
éjjel a sivatagban is fagyhat.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"