10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • PREMIERE1
    #234
    Viszont, ha pl. apa, van három gyereke, akkor meg az állambácsinak kell eltartania őket. Az ami nők szeretik magukat feltüntetni - különösen a katonafeleségek - "housewife"-nak. Magyarul nem dolgoznak, abból élnek, amit a férj keres.

    Más. Súlyos sebesülést kap, elszállítani a harctérről, műteni stb. Plusszköltség. És akkor és hónap után krepál csak be. Vagy mondjuk elveszíti a lábát. Amint tud járni öngyilkos lesz a sokktól stb. Plusszköltség.

    Az 5 millió dollár az szerintem is sok, de azért egy ember élete - kiképzett katonáról van szó -, pl. egy west point-i tisztről, az azért már nem sok. Eleve limitálva van a felvétel az akadémiákon, nem is végez mindenki, aztán bekrepál a tiszt és kész felesleges az 5+1 év. :(

    Egy jól kiképzett katona milliókat érhet. Pl., ha képes arra, hogy kilőjjön egy tankot, lelőjjön egy gépet. Dollármilliókat tudnak vele veszíteni, ha kiesik.

    Egy alap átlag baka - pl. egy nemzeti gárdás - kiképzése valóban olcsó, de pl. egy ejtőernyős alaulatnál vagy a tengerészgyalogságnál szolgáló katona kiesése azért sokba kerülhet.

    A demokráciákban ráadásul azért is óvják a katonáik életét, mert pl. politikailag Vietnam szintű belpolitika változások is bekövetkezhetnek.