10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Japán teljesen más világ, össze sem lehet hasonlítani Magyarországgal, főleg a két nép gondolkodásmódját.

De itt van példának Svájc vagy Finnország, ahol a mi szemszögünkből nézve liberális fegyvertörvények uralkodnak. Node ott a fejekben is rend van, sokkal másképpen állnak hozzá a dolgokhoz, mint a magyar ember - sem Svájcban, sem Finnországban nem láttam olyat, hogy mondjuk közúton záróvonalon előztek volna meg (igaz csak egyszer-egyszer voltam mindkét országban).

A közbiztonság kérdése nagyon összetett, az egyik fele egy jó törvényi háttér (ami szerintem itthon nem adott), másfelől egy jól felszerelt és kiképzett, morálisan megbecsült rendőrségi állomány (ez hosszú vita lehet önmagában) és az állampolgárok megfelelő hozzáállása. Amikor a rendőrség jogai erősen korlátozottak, felszerelésük nem éppen EU szintű és annak használata is korlátozott, morálisan nem kellően megbecsültek és komoly létszámhiánnyal küzdenek és emellé egy állampolgári részről komoly (és részben jogos) kiábrándultság áll fent, akkor sajnos ennél többet nem is lehet elvárni. Sajnos.