10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Inkább arról kéne már forúmozni hogy milyen beszerzései lesznek a Magyar Honvédségnek.

A fórum már elég terebéjes (nemrég ünnepelte harmadik életévét), és ez idő alatt már sok szó esett erről. Sajnos a jövőkép viszonylag visszafogott bizakodásra ad okot. Nem lesz új harckocsi, önjáró löveg, új légvédelmi rakéta vagy csöves tüzérség, új PSZH, stb...

Maradnak a rádiók, a Gripen és fegyverzete, a szolnokiak kézifegyverei. Talán pct. rakéták, ha sorra kerülnek egyszer.

Mi lesz az AMD-65 helyett az általános lövészfegyver átálunk-e 5.56x45mm-es löszerre

Ahogy Punker kartárs is felhívta a figyelmet, nem is rég került szóba ez, de maradjunk annyiban, hogy AMD-65 már jóideje nincs rendszerben, helyette az AK-63 a szabvány lövészfegyver.

esznek-e a jövőben új harckocsijaink , páncélozott csapatszállitó járműveink , csatahelikopterjaink , vannak-e beszerzési tervek , elképzelések , vagy az idők végezetéig koptatni fogjuk a muzeális értékű CCCP haditechnikát ?

Lásd fent.

-Nincs új harckocsi, sőt, mégcsak a T-72-esek felújítása sem kerül szóba
    -Nincs új harci helikopter, de mivel a Mi-24V gépek repült óraszáma a végéhez közeledik, ezért az ex-keletnémet Mi-24P-ket elkezdték felújítani, ebből ha jól tudom 4 vagy 6 már rendszerben is van.
    -Nincs új PSZH. A BTR-80 marad, bár szóbeszédek szerint a "felderítő" BTR-ek új tornyot kapnak, amelyek Javelin pct. rakétákkal is rendelkezni fog (de ugye erre is igaz, hogy hisszük, ha látjuk, hiszen igértek már új kézifegyvert is katonáinknak, mégpedig el is lett döntve, hogy G36-osokat kapnak - oszt jól elsikkadt ez is).
    -Hogy milyen tervek formálódnak a hadsereg és a minisztérium vezetőinek a fejében, azt nem tudom. Én továbbra is azt látom, hogy a "könnyű lövész" direktíva él továbbra is. Vagyis a nehéztechnika nem fog visszajönni... :(

JAS-39 Grippen

Elkeresztelem magam a Gripen nyelvészeti kör felügyeleti munkatársának, annyiszor "haraptam" már amiatt, hogy a Gripen az egy "p". :)