-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
steweee #21726 bár már én sem most szereztem éppen, a páncélból meg most nem halászom elő az engedélyeket hogy biztosan igazam van e, de ha jól emléxem akkor a tartási engedélynek hívják azt, amikor az engedélyköteles fegyvert regisztráltatod a rendőrségen, és ezzel már közterületen is hordhatod, viselheted, önvédelmi célra felhasználhatod jogszerűen.
a flóberteknél regisztrációs kártya van (nem hordható közterületen és nem használható, legalábbis elvileg önvédelmi célra, de azért ha a betörőre rálősz, mert éppen tisztítottad a fegyvert mikor bejött az nem gond :), és nem tartásinak hívják, amit meg viselhetsz közterületen ahhoz nem viselési kell (mert olyan sztem nincs is) hanem tartási. mondjuk megtévesztő a megfogalmazása.
a gázriasztóknál az eu komfort miatt változtattak a tv-n, mégpedig úgy hogy magánterületen engedély és regisztráció nélkül is tartható (viselhető:), akár durrogtatni is lehet vele,talán még a rakéta fellövése is szabad ha ez másokat nem veszélyeztet. gépjármű belsejében is szabad tartani, hordozni, mivel az is magánterületnek minősül, bár egy közútinál ha éppen ki van dobva nagyvonalúan az anyósülésre, nem biztos hogy a legjobb hozzáállást váltja ki a rendőrökből, hiában hivatkozol a tv-re
érdekességképpen:
a viperáknál ha veszel mellé a százforintos boltban olyan tükröt, aminek a hátsó műanyag része úgy van kialakítva, hogy a vipera vége abba belepasszol (van ilyen)akkor máris nem közbiztonságra veszélyes eszköz, hanem kocsi-alá-néző eszköz. kamionosok használtak ilyesmiket annak idején mikor kitalálták a teleszkópos vasrudat ilyen célra, csak aztán továbbfejlődött a dolog miután kiderült milyen hatékony és kis méretű/súlyú. jogerős bírói ítélet ismerek ,ahol a rendőrök elkoboztak viperát, és kötelesek voltak visszaszolgáltatni később
a kardnál, tőröknél az a lényeg, hogy a tokja, a fegyver megmunkálása szép legyen, és legyen bele név gravírozva. ilyenkor már nyugodtan lehet az autóban tartani, mint dísztárgyat amit kaptál vagy adsz éppen vkinek, és az ellenőrzés éppen a szállítás pillanatára esett.
gáznál elvileg semmi, gyakorlatilag ha elveszik kell utólag egy adásvételit csináltatni egy ismerőssel aznapi dátumra, hogy te éppen szállítottad a tőle megvásárolt fegyvert hazafelé, aminek az életútját nem lehet követni, tehát el kell hogy fogadják
éles lőfegyvereket is lehet tartani autóban, lakásban, úgy hogy hiába gyanúsítanak be ejteniük KELL a vádat ha jól beszélsz, de hogy mi is az, azt nem árulhatom el. aki tudja úgyis tudja, másnak meg ne én legyek a tippadó
szóval igen, a törvényi szabályozás nem tökéletes, egyrészt a jogalkotó hiányosságából , hozzá nem értéséből, másrész szándékosan, hogy a kiskapukat meghagyják azoknak, akiknek kell, mert a törvényhozóklat is ők irányítják. itt nem annyira, de sok már területen ez hatványozottan igaz (volt)