-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
harcu #21468 Kezdjük ott, hogy kéretik nem barmozni, mivel pécsi vagyok, és ebben az esetben téged is besorollak a barmok közé, ha már engem is oda sorolsz.
Másrészt a Tubes alig pár száz méterre van Pécstől, kb. egy kilométerre terül el a lakott területtől, Uránvárost tökéletesen besugározza, a munkahelyem 1.5 km. Akárki akármit mond, nem egészséges. A radar eredetileg a Tenkesre volt tervezve, de ott igen erős volt a politikai lobbi, ezért eltették onnan. Egyedül ott lett volna képes befogni a déli területeket takarás nélkül. A Zengő egy elbaszott politikai döntés volt, ott már takartak volna a déli dombok (értsd Tenkes), és nem tudott volna 100%-os lefedettséggel üzemelni. Ehhez képest közbeszólt a nagypolitika (jelenlegi köztársasági elnökünk, aki ritkán szólal meg, de akkor jópár milliárdjába fáj feleslegesen az államnak - lsd. személyi szám (majdnem) eltörlése. A Tubes viszont abszolút alkalmatlan, mert innen a 200-300 méter alatti gépek teljességgel láthatatlanok, ráadásul jópár fokos szögben afölött is szépen kitakarnak a Mecsek és a Villányi dombok. Ez szintén egy teljesen politikai döntés volt, hogy befogják a pécsiek száját a Zengő miatt.
Szóval jó dolog is egy radar, ami nem tudja lefedni a déli határt, de cserébe szépen besugároz egy komplett várost. De ha már itt tartunk, miért nem építik Budára a várhegyre. Ha jól sejtem, másnap már százezres nagyságrendű lenne az aláírás ellene.