95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#21385 Hát ez...ez hihetetlen. Egyszerűen hihetetlen. -
#21384 katt
hivatalosan ilyennek kell rajta lenni (lagalábbis amit rendes boltban vettünk azon van:
-
SZU #21383 Már akinek ráütötték. A vámosok olykor-olykor magasról lesz*rják, hogy mi megy át a kezük között. -
#21382 hát mert a hivatalos az a 7,5J ami az alatt van arra ütik rá a billogot mikor behozzák az országba. -
SZU #21381 Naja, csak ezt a szabályzatot AS játékosok rakták össze. Semmilyen hivatalos jóváhagyás nincs róla. -
#21380 itt vanank a besorolások, a pdf 2. oldalán. -
SZU #21379 Értem!
Köszi! Akkor rosszul tudtam. Úgy emlékeztem, hogy a légfegyver teljesítmény fokozó tuningolása fegyverátalakításnak minősül. De ezek szerint csak akkor, ha ezzel átlépik a 7.5Jos határt. Hisz akkor már a magyar törvények szerint lőfegyver lesz, bármivel is küldi ki a lövedéket. -
#21378 Mi ez a 3J-os dolog? -
#21377 Az AS témához nem értek, amennyire én tudom, az AS alapvetően nincs külön besorolva, a tulajdonságai alapján légfegyverek közé sorolandó. Jelenleg a törvényhozás és a jogalkotók nem foglalkoznak vele különösebben, amíg nem lesz vele kapcsolatban valami botrány, valószínüleg nem is fognak. Így a rendőrségnek a feladata, hogy adott esetben minek bírálja el az AS-t, ha légfegyvernek, akkor azt hiszem annyi vonatkozik rá, hogy kereskedelembe csak olyan kerülhet, amelyen EU-s vagy Magyar (ez asszem egy korona) bélyeg van. A "tuningra" nem vonatkozik semmi megkötés addig, amíg a csőtorkolati energia nem éri el a 7.5J-t. -
#21376 nem kell, 3J -ig mehetnek az airsoft fegyverek. -
SZU #21375 Ezt tudom, csak az Airsoft légfegyverek ereje 1J alatt mozognak tuning nélkül és éppen egy sportegyesület terve van a fejünkben.
Akkor meg be kellene méretni minden "sportfegyverünk" erejét. Ha utána még belerakok egy tuningot (1.2J is számottevő egy 0.8Joshoz képest, bár nálunk fpsben mérik alapból), akkor már látszik a papírhoz képest a teljesítménynövekedés. -
#21374 Nem, de óvatosan bánj vele, mert ha 7.5J fölé mész, már lőfegyvernek számít. -
SZU #21373 Na szakik! Lenne egy kérdésem!
Büntetik-e azt, ha egy légfegyver teljesítményét szeretném megnövelni, -házilag, vagy szervizileg- de max. 7.5J-ig? -
#21372 xD -
Thanatos #21371 :DDDD -
#21370 Találó -
#21369 -
#21368 Az már igaz. De ha megnézzük az őszempontjukból ezt a sajnálatos esetet akkor könnyen lehet hogy őket is felmentik. Már persze ha úgy történt ahogy irják. No meg az ott ugye a szabadság hazája és ha tényleg kábszerkereskedőket figyeltek náluk könnyen lehet egy automata fegyver. No meg még az hogy a kavarodás hogy ki lő kire és honnan. Ezen jó le lehet töprengeni egy irodában, de akkor és ott csak másodpercek vagy még annyi sem. Vagy Te vagy Ő. Én nem védem a rendőröket, csak felhivtam a figyelmet az érme másik oldalára :) -
#21367 "A BBC jelentése szerint a vőlegény, Sean Bell kocsijával elsodort egy álruhás rendőrt, majd belehajtott egy civil - de valójában rendőrségi - autóba. A rendőrök ekkor nyitottak tüzet, ötven golyót lőttek ki az autóra.
Sean Bellt hét golyó találta el, a kórházba szállítása után halottnak nyilvánították. Egyik útitársát 11 találat érte, őt kritikus állapotban szállították kórházba. A harmadik utast 3 golyó találta el, állapota stabil.
"A helyszínen tartozkodó rendőröknek alapos okuk volt feltételezni, hogy rájuk támadhatnak" - nyilatkozta Michael Bloomberg. Igaz, az áldozatok kocsijában nem találtak lőfegyvert.
Raymond Kelly New York-i rendőrfőnök szerint nem csak a klubot, de Sean Bellt és társait is figyelték.
1999-ben a New York-i rendőrök 41 golyóval végeztek egy szintén fegyvertelen gyanúsítottal. Akkor az érintett négy rendőrt minden vád alól felmentették. A mostani esetben is vizsgálat indult."
azért ez nem gyenge, nem sokat szaroznak. -
dara #21366 Az első ponttal vitatkoznék. A jelenlegi definíció szerint az egyesített lőszer olyan egybeszerelt töltény, amely lövedékből, hajítótöltetből, iniciátorból és az ezeket egy egységbe foglaló hüvelyből áll.
Azaz a lőszer is töltény (mint ahogy minden bogár rovar). Lőszer sem minden esetben tartalmaz minden részegységet. Ott vannak pl a hüvely nélküli lőszerek (az osztott lőszer egy másik téma, a lényeg alapvetően a töltényűrben levő lőszerelemeken van, ettől lehet lőszer az osztott lőszer, ami ugye lövedékből és hüvelytöltényből áll). -
tomcat1 #21365 Köszi Cifu.
Szóval pánzélozott célok ellen is hatásos :)
Ürméretet nem tudom , mer csak a magot láttam. olyan átmérő 3, hossza 20mm körüli... -
marcio mela #21364 Ki tudja,talán egyszer.Most csak a United States Air Force Special Tactics hez tartozók érdekeltek.Ezekről nem hallani.A Pararescue-t ismerem.Arról olvastam egy újságban meg a tv-ben is volt róluk valamelyik ismeretterjesztő csatornán.
A Tactical Air Control Party miben különbözik az Air Force Combat Controllers től? -
#21363 Egyenként fogod megkérdezni milyen spec. egységek vannak a SOCOM alatt, vagy van valami logika is a kérdéseid mögött???
Special Tactics Officer: Az USAF spec. egységek területi vagy harcászati koordinációjáért fele. Gyakorlatilag egy koordinációs tiszt.
Combat Rescue Officer: A mentőküldetéseknél koordináló tiszt.
-
marcio mela #21362 Special Tactics Officer?
Combat Rescue Officer? -
#21361 Ilyesmivel biztos nem foglalkoznak. :)
A légierőnek van egy speciális egysége, amely különféle módszerekkel próbálkozik pl. az esőfelhők szétoszlatásával, de csodákra ők sem képesek.
A tengereken, óceánokon a hullámzást és az áramlatokat figyelik meg, amelyek nagyon fontosak például egy partraszállás megtervezésekor. -
marcio mela #21360 Ők nem is foglalkoznak az időjárás befolyásolásával?
Azt olvasom gather and interpret meteorological and oceanographic information,az óceánon hogyan és mit vizsgálnak?
-
#21359 A nevükből könnyen kitalálható. :)
Olyan katonák, akiket meteorológiai megfigyelésre képeztek ki, ledobják őket a célzónában, és meteorológiai adatgyűjtést végeznek, az információkat pedig eljutattják a parancsnokságra. Tudjuk ugye, hogy mekkora problémákat okozhat az, ha a hadvezér nem veszi figyelembe a várható időjárást egy hadművelet megtervezésekor... -
marcio mela #21358 Special Operations Weather Technicians? -
#21357 1.: Nem töltény, hanem lőszer. :)
A lőszer négy elemből áll: hüvely, hajtótöltet (lőpor), csappantyú és lövedék. Tölténynek azt hívjuk, amelyből valamelyik hiányzik, pl. vaktöltény, amelyben nincs lövedék.
2.: Milyen űrméretű és pontosan milyen lőszerről van szó?
3.: A leírás alapján egy pct. lőszerről lehet szó, amelyben egy keményfém mag található, ez a könnyen páncélzott járművek ellen igen hatásos lehet. -
tomcat1 #21356 Valaki meg tuja mondani, hogy a magyar töltényekbe miért kell egy keményfémből készült hármas átmérőjű a végén kuposra köszörült hegyű mag?
Jobb átütőképeség? -
#21355 Ezek olyan speciális egységek, amelyeket a légierő számára végeznek el különféle feladatokat.
-Mélységi felderítés az ellenség vonalai mögött, célpontok felderítése, az adatok továbbítása a légierőnek és lézeres célzóberendezéssel adott esetben a cél "megfestése".
-A légi támadások által okozott károk felmérése (vagyis a célpont elpusztult-e), ezen adatok továbbítása a légierőnek.
-Előrenyomulás esetén ellenséges repterek elfoglalásában való részvétel (de maga az elfoglalás általában a spec. egységes, vagy légideszant egységek feladata), az elfoglalt reptér állapotának felmérése, ha a reptér képes a baráti gépek fogadására a le- és felszálló gépek irányítása (gyak. katonai légi irányítóként dolgoznak addig, amíg nincs kiépítve egy alapvető légiirányító-rendszer). -
marcio mela #21354 A US Air Force Combat Controllers mit csinál? -
Ren #21353 3 darab normál lőszer, 2 db subsonic (gyártót nem értem) aztán 3 db Engel Ballistic Research (EBR) lőszer, ami egyébként szintén subsonic.
http://www.ebr-inc.net/ -
marcio mela #21352 Én úgy értettem a középső (subsonic) 2 db volt. -
SZU #21351 3 féle lőszert lőtt. Az első 3 volt a normál, aztán 3 subsonic és aztán még 3 másmilyent. Az utolsó 3 milyen volt?
Tömegoszlató fegyverek rövid felsorolása. -
#21350 Shrike-Advanced Weapons System Demo -
#21349 Igen, azok már szubszonikus lőszerek voltak. De annyira gyenge a lőportöltetük, hogy gyenge a fegyver öntöltésének működtetésére, tehát ezért kellett minden szubszonikus lőszerrel való lövés után kézzel működtetni a zárat. -
#21348 nem az volt a szubszonikus? -
marcio mela #21347 Mit mondott mi volt az utolsó 3? -