10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Először egy elég csúnya hsz.-et írtam, mert kezd elegem lenni a Kuruc.info hangvételtől, de lehiggadtam, és próbáljuk meg normális szinten lekommunikálni a felmerült dolgokat...

...M1A2 , és Merkava tipusú állitolag legyözhetetlen...

Szögezzük le: nincs olyan, hogy legyőzhetettlen. Ez egy bulvármédia szinvonalú maszlag.

Ha igaz a sajtóhir biztos hogy javulni fog az amcsi és izraeli harckocsizok morálja ???

Szerintem minden harckocsizó (de legalábbis a többsége) tisztában van azzal, hogy adott helyzetben mik a reális lehetőségei és esélyei. Mind az amerikaiak, mind az izraeliek levonták a következtetéseket, és igyekeznek javítani az amúgy nem katasztrófális szintű veszteségeiken. Ha egy kicsit visszaolvasol, olvashatsz arról, amit az M1 Abrams TUSK programról, illetve az izraeli elemzésről írtam. Szerintem a harckocsizók morálja (ha tényleg ez érdekel) ezen dolgoktól nem fog romlani, főleg ha azt látják, hogy törődnek a problémával.

Egészen addig amig az ellenség fel nem zárkozott technikailag hozzájuk !

A Tigrisek nagyobb részét a levegőből lőtték ki, vagy a saját személyzete robbantotta fel, miután műszaki hiba vagy üzemanyaghiány miatt lerobbantak. Komoly védelemmel rendelkeztek, de nem voltak elpusztíthattatlanok, csupán annak vélték sokan. Nyilván egy komoly páncélzattal rendelkező, technikailag fejlett harceszköz igen sokat dob a vele harcolók morálján, és ugyanennyit ver le az ellenségén.

Ki mit tud ezekről a ruszki rakétákról ? Mennyire halálosak vagy csak propaganda az egész ?

Nem propaganda, bár kissé el van túlozva. A kard és a pajzs versenye ma is tart, legfeljebb modernebb eszközökkel. Az tény, hogy a modern orosz pct. rakéták, mint a Kornet-E komoly veszélyt jelentenek a harckocsikra. Egy RPG-29 is veszélyes fegyver, hiszen a harckocsik páncélzata továbbra is előlről nyújt csak maximális védelmet, oldalról vagy hátulról, esetleg felülről kevésbé kemény diók. De a védelem terén is vannak fejlesztések, lásd az orosz Arena, vagy az izraeli Thropy rendszert, amelyek aktív rakétavédelmi eszközök ( itt a saját írásom a Drozd és Arena rendszerről ) vagy a reaktív páncélzatok (arról meg itt írtam ).