10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • dara
    Én látok egy képet amin mozog két Merkava (talán III) és egy másik képet, amin ég egy vagy két Merkava. Hogy a kettő között mi történt, azt nem tudjuk. Ebből még nem lehet következtetést levonni.

Az elől levő gyaníthatóan alúlról kapott találatot. legalábbis a teknő alatt is láthatóak lángok, tehát valami vagy teljesen átütötte motorral együtt, vagy alúlról jött az áldás (nagyobb robbanótöltettel semmisítettek már meg a palesztinok Merkava III-at alúlról). De lehet akár sima motortűz is.

A hátul levő esetén még azt sem lehet kijelenteni, hogy égne. Mivel a teknő jobb oldalán elől szabadul fel a füst, azaz lehet füstfejlesztést végez (gázolaj befecskendezés a kipufogóba, bár nem tudom pontosan, hogy van-e erre lehetőség a Merkava esetén). Erre utal az is, hogy a füst fehér, és nem látszanak lángok.

Emellett lehet én látom rosszul, de az első képen az elől levő Merkava orrán mintha lenne rögzítési előkészítés aknataposónak. A második képen viszont egyik hk-n sem látszik ilyesmi.