10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • neuro
    A guncite szerint az USA-t csak Mexikó, Észak-Írország, Brazília és Észtország(?) előzi meg a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságok számában. El tudom képzelni, hogy egy "antigun" oldalon a másik oldalt erősítő statisztikákat mutatnak be. A brit statisztikák között pedig csak azt találtam hogy minden szinten csökken a bűntények száma, még a legveszélyesebb helyen, Londonban is. Nem mondom, hogy Angliában jó a helyzet, amikor ott tanultam a kollégiumtól egy utcával arrébb lőttek le egy feka drogdílert (aztán jött a vendetta is baseball ütőkkel).

Lehet én eddig csak demokrata beállítottságú amerikaiakkal találkoztam, de senki nem volt közöttük, aki támogatta volna a szabad fegyvervásárlást, pont azért, mert szinte mindenkivel történt már olyan bűntény, ahol előkerült valamilyen fegyver. Igaz, nem Oklahomában vagy Dél-Dakotában laktak.

Én nem vagyok ellene a fegyvertartásnak (annak meg főleg nem, hogy valaki vesz egy puskát és azzal lövöldöz célba a hátsó udvaron - csak meg ne zakkanjon, mikor rájön, hogy a felesége megcsalja a postással), de úgy gondolom, hogy a függetlenségi nyilatkozatban lefektetett "hagyományok" már pár száz éve elavultak... amíg az amerikai nácik, a Ku Klux Klan és az összes szélsőséges (balos-jobbos) szabadon fegyverkezhet és szerveződhet a "demokráciára" és az első kiegészítés alapján addig nem nagyon tudom komolyan venni az amerikai alkotmányt. Persze a gazdag fehéreknek az a jó, ha nem szigorítják a fegyvertartást, hiszen így a feketék legalább kiírtják egymást és nekik kevesebb gondjuk lesz velük.