10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    pár mérnök barátom elhatározta hogy megépítenek egy vízhajtású motort, és ha működik a prototípus átalakítják a személyautóikat és azzal járnak majd munkába, illetve beadják a találmányi hivatalhoz levédetni. namármost ez annyiból kapcsolódik ide, hogy sztem nem fog működni a dolog, bár láttam a tervrajzokat és a videókat (állítólag a dokumentumok szerint már többen megcsinálták korábban).

az elv az lenne, hogy egyenárammal bontják a vizet hidrogénre és oxigénre, majd egy a gázegyveleg kerül a hengertérbe, ahol szikrát kap és durranógázként energiát termel, majd oxigén és víz formájában távozik.

én azért vagyok szkeptikus a dologban, mert ha ez íyg működne, akkor kína vagy japán miért nem áll átt az ilyen meghajtású személyautókra? hiszen náluk óriási a nyersanyaghiány kőolajból, így az importkiadásaikat jelentősen csökkentenék, illetve a függőségüket a beszállítóktól, illetve a tömegnyomor a közlekedésben akkora, hogy ha csak kis teljesítményű autókat lehetne gyártani még jelenleg a kiforratlan technológia miatt az is megfelelne a városi totyogásukhoz, ráadásul katonai nagyhatalmak, így az olajkartelleknek hiába nagy a politikai hatalma, velük úgysem tudnának ilyen téren semmit sem tenni

röviden ennyi, várom a reagálásokat, tippeket, és egy motorblokkot kerítek majd a prototípushoz.