10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • bgabor
    harcu: Soha életemben nem voltam még részeg, és erre büszke vagyok. Tehát ez a sok alkoholt ittál dolog nemigazán talált.

Ambasa: Bár a szavaimból talán nem derült ki, a szarjankó kifejezéssel leginkább azt szerettem volna érzékeltetni, hol helyezkedett el a magyar sorkatonaság mentalitása, harcértéke egy valódi hadsereg sorkatonaságához képest, mint például az izraeli. Tettem ezt azért, mert többen kirakatkatonáknak nevezték az izreali női sorkatonákat, holott ők harci tapasztalataikat és felkészültségüket tekintve ezerszer tökösebbek, mint bármelyik magyar sorkatona volt valaha is. A magyar sorkatonaság kapcsán sokkal inkább, megalapozottan lehetne használni a 'kirakatkatonaság' kifejezést.

Ezért a jelenségért a legkevésbé a besorozott fiatalok voltak a felelősek.
    A hiba sokkal inkább a vezetés alkalmatlanságában keresendő, akik valamilyen számomra megmagyarázhatatlan anomália következtében máig nem lettek elmozdítva a pozícióikból. (a teljesen inkompetens tábornoki és tiszti karra gondolok,tisztelet a kevés kivételnek)

De, bárkié is legyen a felelősség, azt a bohóckodást, ami magyarországon sorkatonaság címén folyt évtizedeken keresztül, nem szabad összekeverni a valódi hadseregekkel. Az olyan államok hadseregeivel, akik nem kontár módon viszonyulnak ehhez a témához(is), hanem úgy ahogy azt kellene. Ilyen állam Izrael is.