10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Amikor az az összehasonlítás megjelent, milyen állapotban volt a SzU-30MK program?

2002 Augusztusi Aranysas, akkora már évek óta repült a típus az indiai légierőben, sőt az első sorozatgyártott Szu-30MKI-k is leszállításra kerültek (ezek még csak korlátozott levegő-föld csapásmérő képességgel rendelkeztek, és nem voltak képesek az R-77 indítására sem).

Abból sem biztos, hogy jobban jönne ki a Szuhoj, tekintve az elektronikus rendszereinek színvonalát. Ebben nagyon le vannak maradva az oroszok, nem véletlen, hogy pl az indiaiak elég sok orosz rendszerre nem tartottak igényt, inkább francia, izraeli vagy saját fejlesztésű eszközöket építtettek be.

Ha olvastad a cikket (a jelek szerint nem), akkor talán értenéd, mi volt a problémám vele. Egyébként sose állítottam, hogy a Szu-27 család elektronika terén a toppon lenne, sőt...

Nem fogom megkeresni az elfogultságodat igazoló hsz-aidat (ez leginkább annak köszönhető, hogy az SG keresője egy nagy rakás szar, nem való semmire), ugyanis nem fogok nekiállni (és időm sincs rá) végignézni ~18400 hsz-t.

Az SG keresőjével nekem eddig mindig sikerült megtalálnom amit kerestem. :)
    Mondjuk beírod, hogy Szu-27, és voilá... :)

Egyébként sose voltam különösebben elfogult a Szuhojjal szemben, és az sem igaz, hogy az elmúlt idők amerikai gépeivel szemben előítéleteim lennének. Ha a kedvenc gépeimet kellene felsorolni, abban ott lenne az A-7, F-4, F-8, a csak prototípus szintig eljutott YF-23 (ez személy szerint amúgy a szivem csücske...). Az orosz vasak közül a nagy kedvencem a MiG-25 és a MiG-31, a Szuhoj gépek csak utánuk jöhetnek. :)

Viszont legutóbbi hsz-od is igazolja részben az állításom.

Nem igazán értem, hogy a #18392 miben is elfogult. Talán abban, hogy sérelmezem azt, hogy egy cikk született a Szu-27Sz és az F-15C összehasonlításáról, amely történetesen erősen cikizős hangvételű, ráadásul sok téren megkérdőjelezhető?

Ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy aki szerint a cikk nem részlehajló, az megveti az orosz gépeket, és amerika-mániás. Ilyesmit azonban csak egy idióta állítana...

Egyébként az összehasonlítás nem egyszerű dolog. Nagyban függ a kiválasztott szempontoktól az eredménye. Bizonyos esetekben igenis fontos pl a légi utántölthetőség (áttelepülés, őrjáratozás). Teljesen korrekt összehasonlítást nem lehet csinálni, mert kérdés ki hogyan súlyozza az egyes tulajdonságokat/képességeket. Ez viszont doktrinális kérdés.

Erről van szó. A cikk pont ezt a doktrinális kérdéseket mellőzte, ha lehetőséged van rá, olvasd el, és utána esetleg vitatkozhatunk annak tartalmáról.