-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nekem a cikkben az olyan szófordulatok tetszettek, minthogy "drága, de kevés fogy belőle", meg az, hogy mindenáron Slammernek nevezi az AIM-120-ast. Oké, hogy az amerikai katonai szleng így hívja, de akkor ezentúl a B-1B csak "Bone", a B-52 pedig csakis "Buff" legyen és a többi... :)
Kővárinak valami rejtett ellentéte lehetett / vagy még mindig van, mert úgy fúj a Gripenre és mindenre ami vele kapcsolatos, mintha fizetnének érte. Egy óriási kivételt csinált, a Gripenről szóló cikksorozata meglepően korrekt és tárgyilagos volt. Bár vele kapcsolatban sose fog valószinüleg változni a véleményem, az F-15 vs. Szu-27 cikke óta nem tekintem mérvadónak a munkásságát.
De ez mondjuk az egész Aranysasra igaz kicsit.
Ami a titkolódzást illeti, arról annyit, hogy jó ideig kutatgattam, kérdezgettem mi is a helyzet azokkal a bizonyos R-27 rakétákkal, amelyek a MiG-ek szárnyai alól már hiányoznak egy ideje (ugye a szóbeszédek szerint lejárt az üzemidejük, ezt a verziót "terjesztettem" én is a pletykák alapján). Sehol, senkitől nem kaptam értelmes választ. Végül egy szerencsés vételen folyamán összehozott a sors egy benfentessel, aki szépen kifejtette, hogy az R-27-esek üzemidejét repórában mérik, tehát azért lettek szépen elrakva, mert már kevés óra van bennük (vagyis még nem járt le az üzemidejük). Az R-73-asoknál nincs ilyen, azok naptári dátumra mennek, és a lejártakat szépen ellövöldözgetik lengyelországban...
Azért a másik véglet az egyesült államok, ahol kis túlzással még arról is találni a neten tételes adatokat, hogy melyik egység mennyi WC papírt rendelt az elmúlt évben...