10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    #1799
    Hát nézd, az MBT feladatkörébe nem tartozik bele a városi hadviselés

    Mondjuk inkább úgy, hogy a legtöbb MBT-t nem készítették fel a városi hadviselésre. A feladatkör mindig változhat az adott helyzettől függően...
    Eleddig egyedül az Izraeliek készítették fel a saját MBT-jüket, a Merkavát a városi harcokra, mivel náluk mindennapos esemény, hogy városi körülmények között kell küzdeniük.
    Ugyanakkor van még egy ország, amely komolyabb figyelmet szentel e hadtérnek, az pedig Oroszország, mégpedig Csecsenföld kapcsán. Miután rájöttek, hogy a T-72/T-80 harckocsik alaphelyzetben nem fejleszthetőek tovább e célra, ezért egy külön erre a területre szánt járművet terveztek a T-72 alvázára, ez lett a BMP-T, ami ők "Gépesített Gyalogsági Harcjárműnek" osztályoznak be. Ez egy T-72 alváz, amely reaktív páncélzatott és rácspáncélzatott kapott, a sofőr mellé két oldalra került még egy-egy lövész, akik a lánctalpak sárhányóinak elejére helyezett ki távírányítású tornyokban lévő 30mm-es gránátvetőt vagy 7,62mm-es géppuskát kezelik. A régi torony helyére pedig egy új, belülről irányított torony került, amelyre két db 30mm-es gépágyú került egy 30mm-es gránátvetővel eggyüt, továbbá 4 v. 8db "Kornet" páncélelhárító rakéta. A torony alapból reaktív páncélzattal készül. Ez a jármű lenne a gyalogság tűztámogató járműve városi harccselekményekkor.


    BMP-T