10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    #1787
    De amint az RPG-7-essel meglőtt Abramsok is bizonyítják, az amerikai erők messzire nincsenek annyira otthon a városi harcmodorban, mint az Izraeliek.
    Ugye az izraeli harckocsikon a 80-as évek óta állandó "látvánnyosság" a reaktív páncélzat, hogy most M60 vagy Merkava tankokon, teljesen mindegy. Az Abrams-hoz amennyire én tudom, mégcsak terv sem készült ilyesmi alkalmazására. Pedig a válról indítható páncéltörő rakéták ellen nagyon hasznos lenne.
    Aztán ott vannak a csapatszállítók: az IDF kegyetlenül ügyel arra, hogy a megfelelő helyre a megfelelő eszközöket küldje. Amikor csak kődobáló fiatalok vannak, elég a páncélzott terepjáró, amikor már fegyverek is villongnak, akkor jönnek az M113-ak, ha pedig már rakéták röpködnek, akkor pedig az embereket a "Zelda 2" (brutálisan felpáncélzott M113) vagy "Achzarit" (korábban már bemutattam: egy T-55-ös alvázra épített APC) járművekkel küldik be.


    Zelda 2


    Ezzel szemben az amerikai erők irakban főleg a Hummer-re támaszkodnak, amely hát... már kézifegyverek ellen sem bír sokat, de még az M2A3 Bradley sem igazán jelesledik rakétavédelem terén.

    Szóval személy szerint én nem csodálkoznék, ha rövid úton az amerikai erők átvennének egy's'mást az IDF arzenáljából, mert ami most irakban megy, az nagyon hasonlít az Izraeli megszált területeken már évtizedek óta ismert helyzethez...