10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • fonak
    "Új" hírek (már tavaly decemberben felbukkant a német sajtóban az állítólagos "BM-25-ösök" ügye)

"Megérkezett Iránba az első BM-25-ös, 2400 kilométeres hatótávolságával már Európát is fenyegető rakétaszállítmány Észak-Koreából, állítja az izraeli katonai hírszerzés főnöke"

Érdekes állítás. A BM-25 egy 240 mm-es sorozatvető (katyusa) ugyanis...

"Az atomtöltet szállítására is képes BM-25-ös valójában a szovjet SSN6 középhatótávolságú ballisztikus rakéta Észak-Koreában felújított változata. A szovjet rakétaállomány leszerelésekor az SSN6-osokat Phenjan vette meg, majd nagyobb töltet szállítására tette alkalmassá, írja a lap katonai szakértője"

Aham. Kár, hogy É-Korea sosem végzett tesztlövészetet ilyen rakétával, csak a Scud továbbfejlesztéseinek számító Nodong (Sahab 4, Hatf V stb.), Taepo Dong 1, Taepo Dong 2 típusokkal... Másrészt elég érdekes lenne, ha az oroszok eladták volna ezeket a rakétákat Phenjannak. Max. nem hivatalos illegális úton tudom elképzelni. Szerintem legfeljebb tervrajzokat szerezhettek a koreaiak...
    Szóval itt az izraeli titkosszolgálat jó szokása szerint dezinformál ezerrel szerintem:)