-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
A gumilövedéket tüzelő pisztoly egy speciális lőszert lő, fejből nem tudom, de szvsz nagyon minimális hajtótöltet lehet a lőszerben, és a gumilövedéket köpködő pisztolyokban (vagy legalábbis amit én eddig láttam) nincs is huzagolás, sőt, az egész felépítése sem alkalmas arra, hogy éles lőszert lőjenek ki belőle. Revolverekhez és sörétes puskákhoz tudom, hogy létezik gumilövedékes lőszer, félautomata vagy automata fegyverekhez is azt hiszem van, bár nem tudom, hogy azokban megoldható-e a kellő működési biztonság. A rendfentartó erők általában direkt erre szolgáló fegyvereket használnak. A másik a cél. A gumilövedék célja pont az, hogy ne okozzon lehetőleg halálos sérülést. Ha a kis gumilövedékes pisztoly, amivel az ismerősödet meglőtték, állításod szerint bordát tört, mikor az energiája olyan 50 Joule környékén lehetett legfeljebb, el lehet képzelni mit művelhetne egy 400-500 Joule energiával rendelkező gumilövedék az emberi testel. Pont ezért a gumilövedékes fegyverek energiája általában 70 Joule alatt szokott maradni. Tehát a gumilövedék és a hagyományos lőszer összehasonlításának nincs túl sok alapja.
[center]
.38 Special kaliberű gumilövedékes lőszer