-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
dara #10592 Lehet elkerülte a figyelmedet, de Cifu úgy írta, hogy nálunk porosodnak raktárakban.
Cifu: Amúgy mint már többször írtam én inkább maradnék az eredeti elnevezésnél, jelen esetben a Nemzeti Gárdánál, mivel Ők így nevezik. Ezt pedig illik tiszteletben tartani! Külföldön a Magyar Honvédséget Magyar honvédségként értelmezik (pl Hungarian Army), pedig az ereje nem igazán több egy hadosztálynál!!! Gondolom Bucser megsértődne, ha az MH-t külföldön lehadosztályoznák. Ez a helyzet a National Guarddal is. Ők gárdának nevezték el, tehát gárda. A Nemzetőrség egyébként is pontatlan fordítás, pontosan Nemzeti Őrség lenne. Te is leírtad, hogy Mo-on más az asszociáció erre a kifejezésre. Ezekszerint azért valahol egyetértesz velem. (A két kifejezés egyébként problémás: ezek szerint a kisebbségek nem élvezik a védelmüket?) Lehet én tudom rosszul, de hivatalos fegyveres szervezetként nem létezik Nemzetőrség nálunk sem, csak mintegy hagyományőrző szervezet gyanánt. (Mondjuk a szocializmusban Munkásőrségnek hívták, és funkciójában/helyzetében alapvetően hasonlított a National Guardhoz. Azaz a Nemzetőrség hivatalosan a rendszerváltáskor szűnt meg.)
Sokáig az ANG és az NG, a USAF és a US Army kivont eszközeit kapta, így általában generációs lemaradásban voltak. (Így lehetett rendszerben az F-106 a '80-as évek végéig az ANG-nél, holott a USAF már jóval régebben kivonta őket.) Ez mára alapvetően megszűnt.
Tűzlökés, rögzített sorozat, kötött sorozat, mind előfordul szakirodalomban, mind szabatos kifejezés. Az angolszász burst kifejezésnek leginkább a tűzlökés felel meg, ezért használtam azt. Nomeg sokkal rövidebb a többinél
. A rövid sorozat már többértelmű, viszonyítás kérdése mit nevezünk annak. (Zárótűznél akár 20 lövéses sorozat is lehet rövid!) Ezt a tűznemet pontosan ugyanazért találták ki amire hivatkozva az FN csökkentette a tűzgyorsaságot. (sorozetlövés pontatlansága...) Szerintem jobb megoldás lett volna az MP5-höz hasonló: döntse el a felhasználó, melyket is akarja alkalmazni. Mindkettőnek van létjogosultsága , a helyzet/cél határozza meg melyk a megfelelőbb.