10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Tűzlökés esetén viszont igenis előny a nagyobb tűzgyorsaság.

Ha a tűzlökés alatt a rövid sorozatot érted, akkor egyetértek, de a folyamatos sorozatlövés esetén más a helyzet - a SCAR gépkarabélyokon pedig nincs rögzített sorozatlövés.

A fegyver kétszeres élettartama a csőhöz viszonyítva érdekes dolgot vet fel: ha hegesztéssel, vagy valamilyen más oldhatatlan kötéssel van rögzítve a tokhoz, akkor nem sok értelme van.

A cső cserélhető, hiszen más cső van a mesterlövész és a CQB változatoknál (eddig kétféle csővel láttam képet róla, azt nem tudom, hogy kettő vagy háromféle hosszúságú csőről van-e szó).

A Nemzetőrség kifejezés elég komoly magyar vonatkozással bír (legutóbb Orbán és vidéke víziójiban tűnt fel). A National Guard esetén teljesen megfelelő, és elfogadott a Nemzeti Gárda elnevezés.

Tény, hogy általában a Nemzeti Gárda elnevezés a használatos, pedig igazság szerint Nemzetőrségről van szó - noha itthon tényleg teljesen más az asszociáció erre. Amúgy ha jól tudom magyarországon még mindig működik a Nemzetőrség maradványa, nemrég volt egy lőversenyük, a mi egyik sportlövőnk is volt rajta (tagja a nemzetőrségnek).