10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • katz
    "15 éves gyerek..." Arra céloztam, h nem kell vmi hihetetlen észlény ahhoz, h távirányítson egy ilyen gépet, ergo akár nagy tömegben is lehet őket alkalmazni az olcson kiképezhető "piloták" miatt. Egy ilyen távirányítása nem több egy valosághű repszimnél.
    Az olcsobb gép és "pilota" miatt több ezres, tizezres flottát rendszerben tartani ugyan akkora költségen és a veszteségeket is gyorsan lehet potolni. Igy gyakorlatilag anyagháborúban letakarítják az ellenséges légierőt az égről.

Ahhoz 50-100km-ről fel is kell deríteni a célpontot. Nem lehet arra építeni, hogy az ellenségnek mindig MiG-25-ösei lesznek...

Bocs, elfelejtettem az uj orosz plazmaárnyékolos szuperpajzsot.

Elnézve az uj fejlesztésű gépeket ez igaz. A jövöben a legnagyobb problémát az ellenséges gépek felderítése fogja jelenteni, de előbb utobb erre is lesz vmi uj megoldás, ekkor pedig visszakanyarodunk az elejéhez. Ha nagy távolságon fel tudjuk deríteni, akkor meg is tudjuk célozni, és ha csak nincs vmi hatásos zavarása, le is tudjuk lőni. Az emberi pilota csak a manőverezőkészségére épitve szvsz aligha győz le egy modern légiharcrakétát, infracsapdát meg egy UAV is tud szórni, he becélozták.

Azt honnan tudni, hogy hol tart a jelenlegi fejlesztesi utem? Nem top secret dolgok ezek?
    ld.: Cifu postja + az MI fejlesztések sem olyan egyszerű dolgok. Mindig is hatalmas összegeket öltek bele, de eddig nem hozzot áttörést. Ennek legalább van gyakorlati haszna is: tanuló rendszerek, neurális hálo etc