Hogyan internetezzünk ott, ahol SEMMI sincs?
-
Kellemetlen ügy, szvsz először is ott a durva dolog, hogy még mindig nem kaptad meg a szerződésed, ezért már önmagában ki kellene verni a patáliát, mert mindent ebben rögzítenek, és bármi panasz van, a szerződésre lehet csak hivatkozni (unalmas dolog átolvasni ezeket a papírosokat, de később sok bosszúságtól kímélheti meg magát az ember, ha áldoz rá egy kis időt). Az ügyfélszolgálatnál szerintem arra érdemes hivatkozni, hogy te 128kbit-re kötötted a szerződést, és nem 64kbit-re, tehát most hiába kompenzálnak, nem ez szerepel a szerződésben, egyoldalúan meg nem változtathatják meg a szerződésed 64kbit-re, tehát ha nem képesek a 128kbit-et biztosítani, akkor szerződésszegés történt - legalábbis én valami hasonlóra hivatkoznék. Amit tudok javasolni, hogy ne szállj le a nyakukról, egyfelől nem hiszem, hogy adott esetben nekiállnának perre menni (az nekik is pénzbe kerül, és annyit aligha keresnek rajtad, hogy megérje nekik a kiadást), másfelől ha nem zaklatod őket, akkor simán legyinteni fognak, és nem történik semmi.
Én is két éves szerződést írtam alá a kábelnet szolgáltatómmal, fél évig tökéletes is volt minden, aztán most márciustól gyakorlatilag esténként használhatattlan lett teljesen (először több ezres ping, aztán olykor percekig, néha egész este nulla bejövő adatforgalom), hetente hivogattam az ügyfélszolgálatot, semmi eredmény, aztán a végén közöltem, hogy akkor sajnos felmondom a szerződést, mert ez nem állapot. Lehet, hogy csak nekem volt szerencsém, vagy csak már tele volt a hócipőjük a folyamatos panaszáradatommal, és már külön örültek annak, hogy megszabadultak tőlem, de a lényeg, hogy csak egy írásbeli megerősítést kérnek, és ennyi. Azóta ADSL-em van, és minden happy... (kopp-kopp)